Een dag in het teken van nostalgie

agridag

In the sportlight: Agridag Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Zevenhuizen en wijde omgeving maakt zich op voor de Agridag, ondertussen een niet meer weg te denken evenement. Een evenement – op de slotdag van de feestweek- dat geheel en al in het teken staan van nostalgie, van vervlogen tijden. De Agridag wordt gehouden op zaterdag 15 augustus en de organisatie – Roland Jalving, Ronald Kuiper, Dieter Holmersma, Ewan Boer, Duurt Kuiper, Anja Ras en Aldert Kuiper- heeft een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken zal komen. Bovendien is dit programma elk jaar weer net even anders, waardoor het interessant blijft om de dag te komen bezoeken.

Net als tijdens voorgaande edities vindt het evenement plaats aan de Veldstreek, halverwege de Evertswijk en de Molenweg. Vanaf de Evertsweg gezien aan de rechterkant. De route naar deze nieuwe locatie zal in het centrum van Zevenhuizen duidelijk aangegeven worden. Het evenemententerrein zal de gehele dag weer volstaan met onder meer klassieke tractoren, stationaire motoren, zeldzame landbouwwerktuigen en authentieke woonwagens van begin twintigste eeuw tot een jaar of dertig geleden. Na de middag wordt er een rondrit door het dorp en het buitengebied van Zevenhuizen gemaakt. Op de Agrifair zijn verschillende streekproducten, handwerken, oude ambachten en veel anders te bewonderen. De jeugd kan deelnemen aan de traptractorbehendigheidswedstrijd in twee categorieën: van vijf tot zeven jaar en van acht tot twaalf jaar. De organisatie stelt de skelters beschikbaar, opgeven kan aan de baan. Het wordt overigens wel een pittige strijd, want er zal worden gestreden om mooie prijzen en dus zal iedereen willen winnen, aanstaande zaterdag. Rond 14.00 uur is de prijsuitreiking. De deelnemende kinderen zullen op de skelters een aantal proefjes uit moeten voeren. Vervolgens wordt bekeken hoe goed die proefjes uitgevoerd zijn en hoe snel het parkoers is afgelegd. Deelnemen is gratis en verder kan de jeugd zich uitleven op een groot springkussen en zijn er voor deze doelgroep diverse andere activiteiten, waaronder een mini kinderboerderij. Uiteraard maken oude ambachten ook dit jaar weer deel uit van het programma van de Agridag en zullen er verschillende demonstaties gegeven worden. Daarbinnen probeert de organisatie elk jaar wel weer te variëren onder het motto: net even weer wat anders. Daardoor blijft de Agridag boeiend, ook al kom je er elk jaar.
In samenwerking met Stichting De Fokdag Zevenhuizen wordt er dit jaar in plaats van de paardenkeuring een paardendoedag gehouden voor Halflingers en trekpaarden. Publiek kan genieten van verschillende shows en demonstraties. In Zevenhuizen werd sinds 1975 een keuring voor halflingers en trekpaarden gehouden. Eerst gebeurde dat elk jaar, later eens per twee jaar. Ook deze keuring is onlosmakelijk verbonden aan de feestweek in Zevenhuizen.

Bijzonder dit jaar worden zonder twijfel de demonstraties met roofvogels. Verdeeld over de dag zullen diverse, mooie roofvogels door het luchtruim zweven. Tussen de demonstaties door is er de mogelijkheid om de vogels van dichtbij te bewonderen en meer te weten te komen over deze vogels. Agridag is zo uitgegroeid tot een evenement voor het gehele gezin en de organisatie zegt er samen met de vrijwilligers weer een mooie dag van te zullen maken. De Agridag begint om 10.00 uur en rond 17.00 uur zit het er weer op. Ook bijzonder is dat de toegang gratis is, iets bijzonders in deze tijd.

In grote lijnen ziet het complete programma er als volgt uit. De oldtimer/trekkershow duurt de hele dag, dus van 10.00 uur tot 17.00 uur. Datzelfde geldt ook voor de Agrifair, de oude ambachten en de activiteiten speciaal voor kinderen. De traptrekkerbehendigheidswedstrijden duren van 11.00 uur tot 14.00 uur en de roofvogelshows worden gehouden tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De rondrit met oldtimers staat gepland tussen 12.00 uur en 13.30 uur en de paardendoedag is er ook de gehele dag.

Agridag
Datum: zaterdag 15 augustus
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: veldstreek
Organisatie: Roland Jalving, Ronald Kuiper, Dieter Holmersma, Ewan Boer, Duurt Kuiper, Anja Ras en Aldert Kuiper.
Entree: gratis
Info: www.agridag.nl