Een dagje uit in Amsterdam: welke activiteiten mag je niet missen?

Organiseer je binnenkort een dagje uit naar Amsterdam voor vriendinnen? Regel jij een spetterend vrijgezellenfeest? Of zomaar een dagje uit voor je beste vrienden? In alle gevallen ben je erg druk op zoek naar de leukste activiteiten die je in de stad kunt ondernemen. Je wilt natuurlijk dat het een dag is om nooit meer te vergeten en dat je er de leukste herinneringen met het gezelschap kunt maken. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet – waardoor het niet lijkt alsof je de highlights aftikt die een toerist wel zou doen.

Slenter door de Jordaan en de Pijp

Arriveer je op het Centraal Station in Amsterdam? Pak dan meteen de tram richting de Jordaan en de Pijp, want hier ervaar je het echte leven zoals een Amsterdammer dat ook doet. Wandel over de markt, strijk neer in een leuk lunchtentje of drink een goede kop koffie in een hippe bar. Daarnaast zijn er vele leuke boetiekjes en winkels te vinden waar je naar hartenlust kunt winkelen. Hier kun je je vast en zeker de hele dag vermaken. Van vintage winkels tot aan dure designerwinkels en alles daartussenin, je gaat het allemaal tegenkomen in dit leuke stukje Amsterdam.

Breng een bezoek aan de vele musea die de stad rijk is

Volgende stop? Het bezoeken van musea, want die zijn er in overvloed in de stad. Denk daarbij aan het bekende Rijksmuseum. Hier worden het hele jaar door de mooiste werken getoond van kunstenaars over de hele wereld, waaronder natuurlijk de iconische Nachtwacht. Alleen al het pand is al indrukwekkend en ligt op een fantastische locatie in de stad. Het is erg makkelijk te voet, per fiets en met het openbaar vervoer te bereiken.

Geniet van een kopje koffie in een coffeeshop

Amsterdam staat natuurlijk onder toeristen bekend om de coffeeshops, maar dit is voor Nederlanders ook zeker een leuke activiteit. Wist je bijvoorbeeld dat er in coffeeshops bepaalde ruimtes in zijn gedeeld waar je een spelletje kunt spelen, onder het genot van een kopje koffie? Hierdoor kun je een coffeeshop Amsterdam ook op een totaal andere manier beleven als de toeristen dat doen. In de hele stad liggen honderden coffeeshops, waardoor je lang niet altijd naar de grootste en meest toeristische hoeft te gaan.

Kortom, in Amsterdam zijn er tal van activiteiten die je kunt doen met je favoriete gezelschap. Slenter door de Jordaan en de Pijp, breng een bezoek aan een musea of loop eens binnen bij een coffeeshop.