Een mooi ‘Bloemetje van de Krant’ voor een goede vriendin

RODEN – Mariska Ploeg uit Roden ontving deze week het bloemetje van de Krant. Ze kreeg de mooie bos aangeboden van Flowers & Lifestyle in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

Zomaar een leuk berichtje in de inbox van de Krant. Moniek Hubers wil haar goede vriendin Mariska Ploeg graag in het zonnetje zetten. En waarom? Nou, voor iets heel normaals. Of nou ja, normaal. Het lijkt tegenwoordig steeds abnormaler te worden. Namelijk het simpelweg klaar staan voor iemand anders. “Mariska doet heel veel voor mij”, begint Moniek haar verhaal achter de mail. “Ze past af en toe op mijn kinderen, doet regelmatig boodschappen en is nooit te beroerd om iets op te knappen. Ook al is ze zelf vaak druk met haar werk en zit ze soms met haar gezondheid, ze is er altijd voor mij. Een heel goede vriendin dus.” Tijd om Mariska te bellen met het nieuws dat zij deze week het ‘Bloemetje van de Krant’ in ontvangst mag nemen. Zij reageert compleet verbaasd op het nieuws dat zij het bloemetje aangeboden heeft gekregen. “Serieus?”, vraagt ze. “Maar dat is toch vanzelfsprekend, dat je als vriendinnen elkaar helpt. Zij doet hetzelfde voor mij.” Aangezien er toch één als eerste is opgegeven vragen we Mariska naar hetgeen zij voor Moniek doet. “Ja, soms pas ik op haar kinderen. Als ze ziek is doe ik boodschappen voor haar en help ik haar snel mee met wat dingetjes in en om het huis. Maar eigenlijk niks bijzonders hoor! Gewoon, kleine dingetjes. En dat doet ze ook voor mij.” Net als Moniek ziet ook Mariska hun vriendschap als zeer hecht. “We kennen elkaar nu al zo’n negen jaar”, vertelt Mariska. “Zij kent mij eigenlijk al wat langer. Moniek is nu 30 jaar en ik ben 21 jaar, dus ze is iets ouder. Maar tussen ons is het altijd goed geweest, het is prettig om bij haar te zijn. En dat ze mij opgeeft voor een bloemetje is zo lief.”

Een bloemetje voor een vanzelfsprekend gebaar. Gewoon, omdat iemand iets voor een ander over heeft. Mariska, gefeliciteerd met je bloemen. Geniet ervan, je hebt ze verdiend.