Een unieke beurs voor ondernemende vrouwen

De VrouwenVisie Beurs in Leek

Op zaterdag 1 oktober vindt van 10:00 tot 16:00 uur de eerste editie van de VrouwenVisie beurs plaats in de Rodenburghal in Leek. De unieke beurs komt voort uit het VrouwenVisie magazine, dat vorig jaar voor het eerst werd uitgebracht. De beurs moet een podium gaan worden voor ondernemende bedrijven uit Noord-Nederland, met een speciaal aandacht voor de vrouw.

Zijn mannen dan niet welkom in de Rodenburghal? Natuurlijk wel, laat Myra Eeken-Hermans weten. Myra is één van de vijf vrouwen achter de organisatie. “Maar vrouwen hebben een speciale manier van ondernemen, ze verdienen meer aandacht”. Daarom hebben wij een beurs georganiseerd met vrouwen in de hoofdrol. Eeken-Hermans: Vorig jaar zijn we begonnen met het uitgeven van een VrouwenVisie magazine. We willen van dit magazine een speciaal blad maken. Waarom zouden ondernemers juist dit magazine willen lezen? Daarom zijn we op het idee gekomen om een VrouwenVisie beurs te organiseren. Er hebben zich 45 ondernemers aangemeld. De afgelopen week kregen we nog een aanmelding, maar we moeten op de plattegrond kijken of dit gaat passen, verteld Eeken-Hermans. “Ik ben momenteel niet bezig met extra ondernemers, ik richt me nu meer op het aantal bezoekers. We hebben nu een overzichtelijk aantal ondernemers, en dat voor de eerste editie”. De aanwezige ondernemers krijgen allemaal een eigen zwartgerokte statafel. “We willen geen verschil maken tussen de ondernemers”, laat Myra weten. De ondernemers krijgen door middel van een themacafé de mogelijkheid om dieper in te gaan op hun eigen onderneming. Dit kan door middel van een lezing, een workshop of een presentatie. Zo is er onder andere een workshop over het ZZP-leven na de VAR, een lezing over borstgezondheid en biedt een sprekersbureau een podium aan als spreker, workshopgever, dagvoorzitter, coach, presentator of trainer. Door middel van een themacafé kunnen de ondernemers hun verhaal kwijt en kunnen bezoekers vragen stellen. De themacafés duren maximaal 30 minuten. Bij de stand kunnen bezoekers meer informatie krijgen over de Voornamelijk uit Drenthe en Groningen, alleen Friesland blijft een beetje achter, laat Eeken-Hermans weten. De beurs biedt van alles. Van huidverzorging tot fotografie en van

Nog even over het magazine. De ondertitel van het Magazine luidt: De andere kijk op ondernemen. “We willen laten zien wat we (als ondernemende vrouwen) anders doen. Het Magazine is een podium voor ondernemende vrouwen ter inspiratie, informatie en een stimulans om samen te werken” Tot nu toe zijn er vier nummers uitgegeven. Het komende nummer, nummer 5, wordt gepresenteerd tijdens de VrouwenVisie Beurs. Het magazine heeft als doel: informeren, inspireren, amuseren, interesseren en van elkaar leren. Het magazine brengt vrouwelijke ondernemers op een positieve en inspirerende manier onder de aandacht. Over het algemeen hebben vrouwen een andere manier van ondernemen en daarmee veel te bieden. Bovendien zijn veel vrouwen gericht op samenwerken en netwerken. Daarmee kunnen we elkaar nog meer versterken. Maar om dit te kunnen doen, moeten ze elkaar wel eerst weten te vinden. En dat is precies wat VrouwenVisie doet. Het magazine wordt verspreid onder abonnees en VVViP’s. Daarnaast is het blad los verkrijgbaar bij diverse regionale verkooppunten. VrouwenVisie heeft een oplage van 5000 exemplaren. Myra Eeken-Hermans is één van de gezichten achter Vrouwenvisie en is verantwoordelijk voor de redactie en organisatie. Ze is zelf een succesvolle ondernemer en samen met vier andere dames zijn ze het hart van het magazine Vrouwenvisie, en nu dus ook de VrouwenVisie beurs.

Tijdens de eerste editie van VrouwenVisie Beurs, podium voor ‘de andere kijk op ondernemen’ op zaterdag 1 oktober van 10:00 tot 16:00 uur in de Rodenburghal te Leek kun je een professionele profielfoto van jezelf laten maken, alle ins en outs horen over de nieuwe modelovereenkomsten na de afschaffing van de VAR of tips en trucs horen over eten en bewegen voor een gezonde leefstijl. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van jouw spreek- en stemkracht? Wil je weten wat je nodig hebt om de volgende stap in je carrière te zetten? Wat kun je doen voor een betere (borst-)gezondheid? Welke verhalen zitten er achter prachtige stoffen, sieraden en accessoires? Welke kleding ondersteunt jouw uitstraling? Dit en nog veel meer kun je halen op deze Beurs. Ondernemende vrouwen, niet-ondernemers en mannen zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, inspireren en van elkaar te leren. Bezoekers hebben gratis toegang tot de beurs. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Wat: VrouwenVisie Beurs
Wie: VrouwenVisie
Waar: Leek
Wanneer: zaterdag 1 oktober
Informatie: www.vrouwenvisie.com