Eindelijk echt tegenstand voor Pelikaan S?

Pelikaan S

OOSTWOLD – Martin Drent komt dit seizoen langs. Hij is trainer van DZOH. Pelikaan S moet naar het Oosten, naar Gramsbergen. Noordscheschut uit, hoe gaat de ploeg van trainer Kurt Elshot die storm en het fysieke spel doorstaan?  Bedum, jarenlang eersteklasser, zal voor tegenstand zorgen, net als VVG uiteraard, de club waarmee Pelikaan S vorig seizoen streed om de titel. Kortom: Pelikaan S zal dit jaar aan de bak moeten. Of anders: krijgt de club van voorzitter Wim Bulten dit seizoen eindelijk tegenstand?

Pelikaan S promoveerde voor de derde keer op rij en de honger lijkt nog lang niet gestild in Oostwold. Dat bleek wel tijdens de overschrijvingstermijn. Geen enkele sterkhouder verliet de club, terwijl de selectie opnieuw een kwaliteitsimpuls onderging. Zo keert Yoshua St. Juste terug in Oostwold. De zaalvoetballer. ‘Maar op het veld is hij nóg beter’, zo beloofde voorzitter Bulten alvast. Van WVV uit Winschoten werd verder doelpuntenmachine Martijn Drent vastgelegd, terwijl Edu de Jonge Rosa overkwam van ACV. De kleine dribbelaar met Braziliaanse roots speelde voorheen in de jeugd van FC Groningen. Deze nieuwe spelers en erkende topspelers als Anton Jongsma, Danny Holband, Petrit en Handrit Hoxhaj, Freddy de Grooth en Bjorn de Hoop maken van Pelikaan S opnieuw titelkandidaat. Al zal het van een leien dakje niet gaan.

Behalve nieuwe spelers is Elshot dus de nieuwe sterke man in Oostwold. Voorzitter Bulten verwacht een prominente rol en denkt dat de nieuwe trainer bij uitstek geschikt is om deze selectie te raken en te begeleiden in het groeiproces. De kwaliteit is er, maar de trainer zal straks ook keuzes moeten maken. Gevoelige keuzes. Een elftal met Martijn Drent en De Grooth bijvoorbeeld, lijkt op voorhand uitgesloten. Is Holband strak aanvaller of verdediger? Hoe gaat men om met een mogelijk rol als wisselspeler? Die aspecten kunnen een bedreiging vormen voor Pelikaan S, dat op papier de beste selectie van de Tweede Klasse heeft. Doorgaans wordt echter het beste team (lees: collectief) kampioen, en niet een ploeg met op papier de beste spelers. Aan Elshot dus de taak er een hecht collectief van te maken en de neuzen de juiste richting op te houden. Lukt dat, dan zit promotie er dit seizoen opnieuw in.

Achter de schermen werkt de club verder aan een professionaliseringsslag. Met horten en stoten overigens, met name de accommodatie is daarbij een heikel punt. De ontvangstruimtes bijvoorbeeld, zijn beslist niet tweede klasse waardig. En dus moeten Bulten c.s aan de slag. Niet alleen op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Pelikaan S start de competitie zaterdag met een lastige uitwedstrijd tegen Groen Geel uit Groningen, de ploeg degradeerde vorig seizoen uit de Eerste Klasse.