Eise Eizenga; Voorzitter Stichting Noordenveldcup

‘Gisteren, maandag 9 december, is de Stichting Noordenveldcup bij Holland en Van der Woude Notarissen officieel opgericht. Van die stichting ben ik de voorzitter. Hiervoor waren we geen stichting en hadden dus ook geen voorzitter. Zelf ben ik al een paar jaar betrokken bij de Noordenveldcup en het was eigenlijk vrij vanzelfsprekend dat ik de voorzitter zou worden.
Komend weekend barst de Noordenveldcup weer los op drie verschillende locaties in de gemeente. Met 76 teams verdeeld over 15 poules en 600 deelnemers, is de Noordenveldcup al jaren een succes. Dat alle clubs in de gemeente hieraan deelnemen, is hiervoor de reden. Van Een tot Roden: iedereen doet mee. Mocht een vereniging als Roden wegvallen, dan zouden we een probleem hebben. Gelukkig ziet iedereen de waarde van de Noordenveldcup in.
In het verleden is wel eens gekeken naar hogere leeftijdscategorieën. Maar het blijkt lastig om de categorieën boven de Onder 13 mee te laten doen. Zij hebben lang niet altijd zin en tijd om op zaterdagochtend de zaal in te gaan. Dat is gewoon niet haalbaar.
Komend weekend barst het spektakel dus weer los. Het is vervelend dat sommige teams nog op het veld staan ingeschreven op 14 en 21 december, terwijl de KNVB die data als ‘zaaldagen’ heeft ingepland. Nu moet een team van ONR komend weekend om 9 uur op het veld voetballen en om 12 uur in de zaal. Gelukkig is het enthousiasme onder de voetballertjes zo groot, dat ze dat geen probleem vinden. Je merkt dat iedereen weer zin heeft in de Noordenveldcup.
Dat wij ervoor gekozen hebben om een stichting op te richten, heeft een praktische oorzaak. Om de financiën goed op orde te houden, is één bankrekening nodig. Daarvoor moeten wij een KvK-nummer hebben en dus een stichting oprichten. Door dat te doen en de rekening los te weken van één bepaalde vereniging, neem je het risico ook bij die clubs weg.’