‘Elke euro is heel erg welkom’

nathalie

Groeten uit Afrika

RODEN – Nathalie Nitrauw uit Roden bivakkeert zoals de Krant onlangs al berichtte opnieuw voor een half jaar in een weeshuis in Afrika. Ze zette samen met andere studenten een actie op, om op die manier het sterk verouderde speelterrein aan te kunnen pakken. Kinderen in Afrika hebben zeker in vergelijking met kinderen in Nederland, vrijwel niets.
‘We zijn momenteel erg druk met ons onderzoek voor de instelling en voor school. Ook is het nu vakantie en wij – als stagiaires- moeten dan het vakantieprogramma organiseren. Hierdoor komen we niet echt toe aan het regelen van speeltoestellen voor het speelterrein. Wél zijn we de afgelopen dagen bezig geweest met een voetbalproject. Het houten voetbal bord, met gaten waar kinderen de ballen doorheen kunnen schieten. We hebben ondertussen het hout geschilderd en op korte termijn staat hij op het veld. Veel mensen willen ons best ondersteunen, maar vertrouwen op een of andere manier de website niet zo. Jammer, want we hebben erg ons best gedaan om een betrouwbare site te vinden. Ook wij willen beslist niet dat er geld verloren gaat. Verder zijn veel oudere mensen niet zo bekend met het internet. Mede daarom, en om nóg meer geld op te halen, hebben we ook spaarpotten geplaatst bij Shoeby in Leek, Plus de Weerd in Peize en Fitnesscentrum Roden, de Kinderboerderij en Alida’s Smulpaleis in Roden. We kunnen echt alle hulp gebruiken. Elke euro is heel erg welkom. Mensen die internet niet vertrouwen kunnen dus naar genoemde plaatsen waar de spaarpotten staan om zo ook hun steentje bij te kunnen dragen’, zegt Nathalie.
Doneren? Dat kan via www.dreamordonate.nl/3593-onvergetelijke-zomervakantie. Bekijk ook de facebook pagina: www.facebook.com/fundraisingmtrsmit.