Ellen Wynia bereikt finale MacRider Cup

MacRider Chaka actie

STEENBERGEN – Afgelopen weekend vonden de achtste, kwart en halve finales van de MacRider Cup plaats in de Sunrise Stables in Assen.

De MacRider Cup is een talentenscout voor combinaties in de dressuursport.

Door heel Nederland en België vonden de afgelopen zomer 21 voorselecties plaats waaraan duizenden combinaties meededen. Van Rij- en Menvereniging Mensinghe plaatsten zich in deze voorselecties 5 combinaties voor de kwart finales. Voor de MacJunior Cup plaatste Nynke Lemaath zich met haar pony Diezel in de klasse L en Bo Krause met Golden Legend in de klasse M. Bij de MacRider Cup afdeling paarden waren dit Marloes Hingstman met haar paard Diarona en Ellen Wynia met HWS Elgar in de klasse L. Tevens plaatste Ellen zich met Chakakahn in de klasse Z. Met zo’n vijftig combinaties per klasse begon afgelopen weekend de strijd waarbij per ronde steeds meer zouden afvallen.

Voor Nynke Letmaath bleef het helaas bij de achtste finale. Ellen Wynia kwam met HWS Elgar tot de kwart finale. De halve finale werd bereikt door Marloes Hingstman en Bo Krause, die hiermee heel knap bij de beste 10 eindigden. Met haar paard Chakakahn wist Ellen nog een ronde verder te komen in de klasse Z. Met de overgebleven vijf beste combinaties mocht ze kiezen uit een coach die haar de komende weken zal begeleiden voor de finale. Deze bestaat uit het rijden van een kür op muziek.