Energiewacht Tour in Noordenveld ook voor scholen en senioren

REGIO – Vrijdag 10 april kunnen alle inwoners van de gemeente Noordenveld zelf meedoen aan activiteiten tijdens de Energiewacht Tour. Naast de beste wielrensters van de wereld die strijden om de gele trui, kunnen inwoners, van jong tot oud, deelnemen aan diverse activiteiten. 
Voor de basisscholieren is er een Rabobank Dikke Banden wedstrijd waar de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 aan mee kunnen doen. Deelnemers kunnen meedoen op hun eigen fiets en krijgen van de organisatie een helm en rugnummer. Scholen kunnen klassen inschrijven via Huis voor de Sport Groningen. De wedstrijdjes in Peize beginnen om 8:45 uur en vinden plaats in de Kerkstraat.
Aansluitend zal de jongste jeugd van de peuterspeelzalen op loopfietsjes uitgedaagd worden op een speels parcours. Op die manier kunnen alle kinderen vanaf 10:00 uur de start van de ploegentijdrit met de beste wielrensters van de wereld zien. 
Voor de senioren wordt er een E-bike training georganiseerd. Op deze manier kunnen senioren kennis maken met het gebruik van E-bikes. De cursus wordt verzorgd bij de sporthal in Peize. Deelname is gratis en opgeven kan ter plaatse.
Van woensdag 8 t/m zondag 12 april 2015 vindt de vijfde editie van de internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, de Energiewacht Tour plaats. Er zijn etappes in alle delen van de provincie Groningen en er is een internationale primeur met de slotetappe op het Duitse eiland Borkum. Alle etappes worden live op televisie uitgezonden.