Ervaren KV Noordenveld is er klaar voor

Score KV Noordenveld

RODEN – Vorig jaar deed nieuwbakken trainer/coach Jeroen de Boer van KV Noordenveld voor de competitie de uitspraak mee te willen doen om het kampioenschap. De resultaten waren echter van een geheel andere orde: in de zaal werd in een beslissingswedstrijd het (eerste) klassenbehoud veilig gesteld en op het veld eindigden de Rodenaren in de tweede klasse, roemloos in de middenmoot. Zeker is dat de ploeg dit jaar over genoeg ervaring beschikt.

In de voorbereiding op de veldcompetitie 2014-2015 zijn er veel wedstrijden gespeeld. Het tweede team oogstte veel complimenten en won veel wedstrijden. Het eerste team bleek de essentie van korfbal, scoren, echter onvoldoende te beheersen. KV Noordenveld start de competitie weer met een ervaren achttal. Zes van de acht spelers zijn 30+. In het tweede team zitten echter veel jonge spelers, die hun kansen zeker zullen pakken. Nieuw gezicht bij KV Noordenveld is Lianne Bangma. Een aantal jaren terug heeft zij de club verlaten voor een geslaagd avontuur bij buurvereniging KV Hoogkerk. Het vlaggenschip van KV Noordenveld is deze veldcompetitie ingedeeld bij een aantal oude bekenden: DTL (Hantum), Quick 21 (Oudega), TDK (Deinum), Elburg en Udiros (Nieuwehorne). Het onbekende Hellas ’63 uit Nunspeet en It Fean uit Surhuisterveen completeren deze klasse. Als de teams naar hun kunnen spelen wordt het een mooi jaar voor de Rodenaren. De vraag is echter of het schot valt.

De start van KV Noordenveld is na drie wedstrijden wellicht ietwat teleurstellend te noemen. Na drie wedstrijden staat Noordenveld, in een poule van acht, op de gedeelde vijfde plaats. In het Rodermarktweekend speelt de selectie van KV Noordenveld thuis tegen Elburg. Een mooie gelegenheid om na de praalwagenparade het eerste team van de Rodense korfbalvereniging naar een overwinning te supporteren.