‘Even Buurten’ brengt nieuws uit de buurt

Roden Wijkkrant redactie

In de Krant

RODEN – Om de zes weken zal er in De Krant een pagina verschijnen met nieuws uit de wijken en buurten van Roden. Op zich niet opmerkelijk, want dat nieuws brengen deed De Krant altijd al, maar deze pagina zal worden geschreven door de wijkbewoners zelf. De wijkbelangenverenigingen uit Roden hebben zich verenigd om gezamenlijk hun bezigheden te beschrijven. Er is sprake van een zogenaamd ‘groeimodel’. De wijkbelangenverenigingen die nu nog niet in de redactie zitten kunnen aanhaken en zijn van harte welkom.

Het initiatief komt voort uit het Platform Wijkbelangenverenigingen Roden. Ook de belangenvereniging uit het dorp Nieuw Roden is hierbij aangesloten. Buurtwerker Jan Donkelaar van Welzijn in Noordenveld is initiatiefnemer van het idee. ‘Samen met WiN medewerker Bob Hulshof heb ik dit idee omgezet in een aantal concrete stappen. We hebben een aanzet gegeven tot een redactie, afspraken gemaakt met De Krant en de eerste artikelen op papier gezet. Ik ben bijzonder tevreden over het resultaat. Vanuit de redactie zijn tal van ideeën omgezet in verhalen die aansluiten bij wat er in de buurten en wijken gebeurt. Prachtig gewoon om te zien dat wijkbewoners zich willen inzetten om te vertellen wat er in hun wijk op dit moment belangrijk is,’ laat hij weten. ‘En het is niet alleen belangrijk voor de wijkbelangenvereniging zelf. Wanneer we meer over elkaars activiteiten weten, kunnen we van elkaar leren en die ervaringen delen. Een prima wisselwerking.’

De pagina in De Krant krijgt de naam mee ‘Even Buurten’. Een titel die volgens de initiatiefnemers de lading dekt. ‘We geven zo aandacht aan de buurt, laten weten wat er gaande is en geven zo publiciteit aan initiatieven en ideeën. De onderwerpen zijn heel breed. We hebben zelf een fotopuzzel bedacht, waar men een prijsje bij kan winnen,’ zegt Jan Donkelaar.

Nog niet elke wijk uit Roden doet mee. De redactie bestaat op dit moment uit vertegenwoordigers uit de Bomenbuurt/Noordhoek, het Centrum, Middenveld en Roderveld. De andere wijken en buurten kunnen ter zijner tijd aanhaken. Op de foto vlnr Saskia Warringa Bomenbuurt/Noordhoek, Albert Gelling Roderveld, Hennie de Hei Het Centrum, Jan Donkelaar WiN, Gea Nijveen Middenveld en Karin van der Leest als vrijwillig WiN medewerkster. Info kan men krijgen bij Jan Donkelaar 050 3176500.