Expositie schilderijen Wies Meijerman

PEIZE – De meeste schilderijen van Wies Meijerman zijn geïnspireerd door verhalen en poëzie uit de Bijbel, de Schepping en de Psalmen. Zij probeert actuele thema’s te verbinden met deze oeroude teksten. Ook zijn er kleinere schilderijen van landschappen in Peize en het Mensingebos in Roden.

Voor ze naar Peize verhuisde vanuit Maastricht vanwege het werk van haar man, studeerde ze theologie om catecheet te worden. Die studie werd afgerond. In 1983 in Peize heeft ze na een tijdje de studie theologie weer opgepakt. Theologie MO-A en MO-B te Leeuwarden. Tijdens deze studie werd zij godsdienstdocent op de Waezenburg in Leek.

Sinds 15 jaar schildert Wies Meijering met veel plezier bij de Teken- en Schilderclub Roden.  Dit onder leiding van Ger Kuylenburg, met acrylverf op doek of paneel. Bijbelse thema’s hebben de voorkeur. De expositie is te zien in de wandelgangen van de Hoprank.

‘Daarna is ben ik ´ingestroomd´ bij Theologie aan de Universiteit van Groningen. Ook volgde ik  een aantal cursussen bij Ruud Bartlema, predikant / kunstenaar, waar ik leerde hoe je workshops kan geven over Bijbelse thema’s als creatieve geloofsuitingen. Inmiddels was ik predikant geworden in Wagenborgen. Daar heb ik menig workshop mogen geven, evenals in Roden en Peize. Op verzoek doe ik dat nog steeds. Nu ben ik al vele jaren met emeritaat, en als vrijwilliger werkzaam als geestelijk verzorger in de Hoprank,’ aldus Wies Meijering.