Facebook voor vrijwilligerswerk

Roden facebook vrijwliigers bew

NOORDENVELD – Al enige tijd is er rondom vrijwilligersactiviteiten in de gemeente Noordenveld een facebook pagina actief. Initiatiefnemers hiervan zijn Menzo Kingma Boltjes, Trijn Riks en Hannie Schoenmaker (foto). Allen zijn verbonden aan het Steunpunt Vrijwilligers Noordenveld en promoten op die wijze het doen van vrijwilligerswerk. Het steunpunt is een onderdeel van de welzijnsinstelling Welzijn in Noordenveld.

‘Met de facebook pagina, die we gedrieën hebben ontwikkeld, willen we vooral actueel nieuws geven over onze vrijwilligers vacature bank, de vrijwillige hulpdienst, NLdoet, de Noordenveldse Uitdaging en organisaties die graag vrijwilligers willen werven. Ook cursussen die wij organiseren en ander relevant nieuws over vrijwilligerswerk staat op deze pagina.’ Dit zegt Menzo Kingma Boltjes. Hij is nu bijna 3 jaar elke donderdagmiddag actief als vrijwilliger in het VIP. Dat staat voor het Vrijwilligers Informatie Punt en is dagelijks geopend in het Inwonersplein aan de Schoolstraat 50 in Roden. Trijn Riks is voorzitter van het Steunpunt Vrijwilligers en Hannie Schoenmaker is, net als Menzo Kingma Boltjes, actief als vrijwilliger in het VIP. En dat toch al zeker 15 jaar. ‘Mijn vaste dag is de vrijdagmiddag. We doen deze activiteit met 5 vrijwilligers. Elke dag zijn we open en voor wie dat wil kan op ons inloopspreekuur terecht. Onze facebook pagina willen we op deze wijze graag promoten. Wellicht doen we daar veel mensen die al actief zijn of willen worden in het vrijwilligerswerk, een enorm plezier mee. Dat zou mooi zijn,’ laat zij weten.

De facebook pagina is te vinden onder de naam ‘Vrijwilligers Noordenveld’. Trijn Riks geeft aan dat al veel mensen van 50+ de website hebben weten te vinden. ‘Wat we vooral ook hopen is dat meer jongeren de facebook pagina gaan bezoeken. Ook mensen met een beperking of personen vanuit de ISD kunnen bij ons goed terecht voor het vinden van een vrijwilligersklus.’