Feestelijke opening kunstgrasveld kv Noordenveld

RODEN – Afgelopen zaterdag 28 augustus werd het nieuwe kunstgrasveld feestelijk geopend op het korfbalcomplex van kv Noordenveld aan de Borglaan.

’s Ochtends gaven Korfbal League-toppers Erwin en André Zwart een clinic aan de D, C, B en A-jeugd, waarna een training van de OldStars volgde. Gelijktijdig waren veel kangoeroes op het natuurgras met sport en spel bezig en deden de F- en E-pupillen spelletjes onder begeleiding van een grote groep enthousiaste jeugdtrainers. Hierna speelden de tweede selecties van Noordenveld en SIOS uit Wolvega een oefenwedstrijd.

Na deze wedstrijd was het eindelijk tijd voor de officiële opening van het kunstgrasveld, die werd verricht door sportwethouder Jeroen Westendorp van Noordenveld. Dat gebeurde symbolisch met het doorknippen van een oranje lint, dat werd vastgehouden door mensen van het eerste uur bij kv Noordenveld Gladys Ruitenbeek en Germ Wieling. Rowena Ploeg onthulde vervolgens namens de Rabobank de nieuwe dugouts.

Voorzitter Jacco Thijen zette de zeer actieve Parkgroep van de korfbaltrots uit Roden in het zonnetje als dank voor hun niet aflatende inzet bij onder meer de vernieuwing van de kleedkamers en het terras. Tot slot van alle veldactiviteiten speelden de hoofdmachten van Noordenveld en SIOS een gelijkopgaande oefenwedstrijd. Hierna bleef het nog lang gezellig op het korfbalcomplex.