Feestweek Nietap laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn

NIETAP/TERHEIJL – 325 jaar Nietap en 115  jaar buurtschap Nietap-Terheijl. Dat moest gevierd worden. Een week lang, om precies te zijn. Waar een week eerder al een Open Deur Route plaatsvond in Nietap-Terheijl, werd afgelopen week officieel het startsein gegeven voor de festiviteiten. Dit werd op een ludieke manier gedaan, met een knipoog naar het verleden.

Het bestuur van buurtschap Nietap-Terheijl trok – samen met burgemeester Klaas Smid – verkleed door de straten van Nietap, om uiteindelijk voor Café de Waag tot stilstand te komen. Daar hield allereerst Koos Strijker namens het buurtschap een speech, waarin hij de saamhorigheid van het dorp roemde. Ook burgemeester Klaas Smid sprak zijn waardering uit richting de inwoners van Nietap. ‘Het laat nog maar eens zien hoe levendig dit dorp is’, zei hij.

Tijdens de opening werd een landschapsbiografie van Nietap-Terheijl gepresenteerd. Het boek ‘Terheijl, een parel in de kop van Drenthe’, vertelt over de rijke geschiedenis van het gebied. Bijzonder is ook dat een gedeelte van de boekenverkoop naar het buurtschap gaat. Uiteraard vielen er tijdens de opening een tweetal prijzen te verdelen. Zo werd de H.W. Mesdagstraat uitgeroepen tot ‘Mooist versierde straat van Nietap’ en werd de beste taart gebakken door de inwoners van de Isaac van Ostadestraat.