Feniks start nieuw seizoen

RODEN – De scholen zijn weer begonnen, dus start Feniks ook. ‘We zijn tien maanden per jaar actief met toneelspelen voor jeugd en langer met levende standbeelden. Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom. Nieuw is dat we komend seizoen willen starten met een groep 14 – 27 jaar. Er zijn al aanmeldingen hiervoor, maar de groep kan versterking goed gebruiken. Ook voor de groepen 8 – 11 jaar en 11-14 jaar zijn nieuwe leden van harte welkom. En bij voldoende belangstelling wordt ook een groep van 6 – 8 jaar gestart’, zegt Paul Hogerheide. Door voor publiek op te treden kan je ontdekken of toneelspelen iets voor je is. Bij Feniks kan dat op een goedkope manier (€ 9,50  per maand). Voor  publiek optreden kan heel veel voor jeugd betekenen. Het zelfvertrouwen stijgt en ze durven zich meer te presenteren. Daarnaast leer je  wat erbij komt kijken om goed te spelen. Bij Feniks speelt ieder lid minimaal twee keer per jaar voor publiek. ‘Daarnaast zijn we toonaangevend in Noord- Nederland voor levende jeugdstandbeelden. Zij staan 10 tot 12 keer per jaar in allerlei plaatsen en doen regelmatig mee aan wedstrijden hierin zoals het WK Living Statues. Ze zijn zelfs al twee keer Drents kampioen geworden. Wij organiseren ook al een aantal jaren het standbeeldgedeelte van “Beeldschoon Rolde” wat jaarlijks op de 2e zondag van augustus plaatsvind en tussen de 15.000 en 20.000 toeschouwers trekt. Daarnaast zijn we trots op de zes leden die dankzij onze toneellessen hierin hun beroep kunnen vinden . Een viertal hebben dat inmiddels al gevonden, terwijl er nog twee bezig zijn met een MBO en HBO opleiding als artiest of theaterdocent.

Traditiegetrouw zullen een paar groepen begin september een voorstelling geven. Dit jaar is dat op zaterdag 10 september in Onder de LindenBrink inRoden wat we dankzij onze professionele licht en geluidsinstallatie kunnen omtoveren tot een leuke toneelzaal. De groep 8-11 jaar speelt dan “Het geheim van de landkaart”, waarin Jan Klaassen een schatkaart vind en op zoek gaat naar de schat, maar de boeven liggen op de loer!!         De groep van 11-14 jaar speelt “De maand van Willie”, waarin een tv presentator feiten verdraaid en dat voor de kijkdichtheid van het programma en haar populariteit.

Begonnen wordt om 14.00 uur en de entree is € 3,– voor volwassenen en € 2,– voor jeugd tot 18 jaar.’ Meer info over Feniks is te vinden op onze facebookpagina en op www.fenikstoneel.nl

Informatie over groepen, aanmeldingen e.d. kan via info@fenikstoneel.nl of telefonisch 06-36427994.