Floor Schmitz, voorzitter Oranje Stichting Roden

‘Ik ben Bernard Klaver opgevolgd als voorzitter van de Oranje Stichting Roden. De stichting heeft het de laatste jaren moeilijk gehad en is zelfs bijna ontbonden geweest. Omdat we wel wat willen organiseren tijdens Koningsdag, is nu gekozen voor een soort uitgeklede versie van de stichting. Dat wil zeggen dat we nog wel de Kindervrijmarkt zullen organiseren. Wij zien Koningsdag namelijk als een feest voor de kinderen en dus willen we een Kindervrijmarkt blijven garanderen. Om ervoor te zorgen dat het geen chaos is, zullen wij één en ander dus coördineren en ervoor zorgen dat delen van het centrum zijn afgesloten.
In totaal organiseert de Oranje Stichting nu al voor de 31ste keer activiteiten in Roden. Wij vinden dat Koningsdag gevierd moet worden, maar doen dus minder dan voorgaande jaren. Geen officiële opening, géén muziek- en dansprogramma en geen Seniorenmiddag, al willen we dat laatste volgend jaar weer proberen op te zetten. Wél is er dus de Kindervrijmarkt, is er een springkussen en zijn er eetkraampjes.
Het aantal vrijwilligers dat ons dit jaar wil helpen, lijkt voldoende. We hebben familie en vrienden hiervoor gevraagd. Voor volgend jaar zijn vrijwilligers natuurlijk van harte welkom. Dat geldt ook voor bestuursleden. Omdat we volgend jaar weer met een Seniorenmiddag willen beginnen, hebben we nu eenmaal handjes nodig.
We lopen er tegenaan dat het veel werk is om van alles te organiseren. Ik doe dat nu voornamelijk alleen, maar als we Koningsdag in Roden weer groter willen aanpakken, moeten er gewoon mensen bij. Daarbij is het aftasten: hoe valt Koningsdag dit keer in de smaak? We gaan zeker actief kijken naar enthousiastelingen die ons in de toekomst willen helpen.
Wie graag eens mee wil denken over Koningsdag in Roden, is van harte welkom. Neem eens een kijkje op www.oranjestichtingroden.nl.’