Flying Red – BV Groningen: monsterzege blijft uit

Afbeelding
actueel

RODEN - Welke sporter kent niet het gevoel? Je stoomt je klaar voor een close game en leeft er dagen naar toe. Zou het lukken vandaag, of gaat het net mis? Zo dachten de spelers dat de wedstrijd Flying Red – BV Groningen zou verlopen. De tegenstander bleek over slechts spelers te beschikken, makkie dus. Dat liep anders. Viel toch een heel klein beetje tegen.Binnen 4 minuten blijkt de tegenstander gedeclasseerd, vooral door driepunters. Pas bij 13-0 scoort BVG voor het eerst uit een vrije worp 13-1.De Reds maken er in het eerste kwart een prima teamshow van met flitsende passing vaak gevolgd door een drietje (afstandsschot van buiten de driepuntslijn). BVG kon moeizaam volgen, maar kwam nooit in de buurt. In het tweede en derde kwart was de scherpte bij Flying Red er duidelijk af. BVG kreeg daarbij de kans, zij het hijgend enigszins in spoor van de Rodenaren te blijven. De wedstrijd was gespeeld. En omdat de Rodenaren het wel geloofden werd de Groningers een monsterscore bespaard.  Via de kwartstanden 33-16, 50-30 en 67-44 werd de eindstand 90–62.

.Het tweede team van Flying Red was minder gelukkig. Evenals BVG hadden de Roner reserves maar één wissel ter beschikking. Je gaat je afvragen of dit naweeën van de corona pandemie zijn. Het gebrek aan wissels brak de Rodenaren uiteindelijk op. Tot het derde kwart bleven de reserves via 24–18 en 33-33 (rust) met 54-49 aan de goede kant van de score. Kort voor tijd nam Exercitia een minimale voorsprong om deze vervolgens niet meer af te staan Met 62-63 gingen de punten naar Eelde

Aanstaande zaterdag speelt heren 1 in Dokkum tegen Arrows. Heren 2 speelt tegen Celeritas-Donar in Vinkhuizen en de wheelers reizen af naar Duiven.