Fred Wekema

PEIZE/RODEN – Commando Krav Maga icoon Fred Wekema (FOTO) uit Peize heeft er weer een titel bij. Behalve het feit dat hij het hoogste level van Nederland in CKM al haalde (level 6) is hij nu ook TOP Law Enforcement. TOP staat in dat kader voor Total Officer Protection. ‘Ik ben nu officieel bevoegd om bijvoorbeeld politieagenten te trainen. Zeg in z’n algemeenheid maar gerust alle wethandhavers. Zowel nationaal als internationaal ben ik nu bevoegd ze te trainen. Daar ben ik uiteraard erg blij mee.’ Het tekent de constante ontwikkeling van Wekema. Hij maakte van zijn grote passie zijn werk en ondertussen trainen zo’n 120 mensen bij hem aan de Kanaalstraat in Roden. ‘Het is fulltime werk geworden. Ik train in groepen van maximaal 25 mensen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient’, zegt Wekema. Het trainen van handhavers van de wet is net weer even anders dan de reguliere trainingen. ‘Ik moet zeggen dat ik van mening ben dat bijvoorbeeld agenten te weinig trainen. Het is aan hun om extra trainingen bij mij te volgen. In dat kader train ik bijvoorbeeld ook de beveiligers van zowel het Martiniziekenhuis als het UMCG. Het verschil in training? Dat zit ‘m in details. Agenten kunnen te maken krijgen met pistolen, handboeien. Ze moeten hun eigen wapen beschermen tijdens een worsteling. Van dat soort dingen dus. Uitermate nuttig in elk geval. Kortom: ik kan elke doelgroep bedienen. Mensen die meer informatie willen moeten maar eens op mijn website kijken: www.commandokravmaga.nl.