Geen club zo actief als ATB Marum

marum atb club

Start2Bike in Marum

MARUM – Ga er maar aan staan. De club –ATB Marum dus- bestaat nog niet eens twee jaar. Heeft wél al zestig leden en biedt leden een programma waar elke veel grotere club alleen maar van durft te dromen. Straks weer, vanaf 12 april, biedt de club Start2Bike. Om beginners en gevorderden de fijne(re) kneepjes van het vak te leren, en uiteraard om nog meer leden te binden.
Ook mooi: de cursussen van ATB Marum worden gegeven door eigen mensen. Want al meer dan een handvol leden volgt of volgde een trainerscursus. ‘Start2Bike is voor beginners en mensen die al even fietsen. Hoe ga je het gemakkelijkst een bergje op, hoe ontwijk je takken? We doen het in verschillende groepen. Jeugd en senioren kunnen meedoen, we geven les op het groepsniveau. We starten 12 april en gaan vervolgens ook 19 en 26 april aan de slag. De vierde bijeenkomst wordt ergens op locatie. Of we gaan samen deelnemen aan een tocht. Om het geleerde in de praktijk te brengen’, zegt Jack Wagena, voorzitter van de club.
Leden van de club kunnen bijna altijd aan de slag. Er is een samenwerking met SV Marum en met het Lifestyle Centre. Daar kan de spinningzaal gebruikt worden. Bovendien start de club met zogenaamde sleutelavonden. ‘Zodat mensen ook de fiets goed kunnen onderhouden. Dat doen we bij Hiemstra Fietsen en bij Jan en Pietsje.  Bovendien hebben we ook onze eerste officiële toertocht inmiddels gepland. Die zal plaatsvinden op 14 juni. We zijn druk met de routes bezig.’
Zondag startte het seizoen weer. Een seizoen waarin leden zich opnieuw zullen ontwikkelen, want er staan ook technische trainingen op de agenda.  ‘Verder willen we deelnemen aan een 24-uurs race in Assen. Inderdaad, we zijn best actief. Willen de leden echt veel bieden’, zegt Wagena.  Voor de cursus Start2Bike hebben zich inmiddels al veertien kinderen opgegeven en ook de inschrijving bij de senioren verloopt goed. De cursus kost 37,50 euro. ‘Mensen die ons op Facebook liken (www.facebook.com/ATB Marum) of onze berichten delen maken kans om gratis mee te mogen doen. Zeker de moeite waard dus. Oh ja. We zijn als vereniging naarstig op zoek naar een zeecontainer. Een plek waar we onze trainingspullen in op kunnen slaan. Mensen die iets voor ons hebben, mogen me bellen: 06-13277010’. Inschrijven voor de cursus kan overigens via www.start2bike.nl of via www.atbmarum.nl.