Geertje Veenstra, fractievoorzitter CDA WesterkwartierWESTERKWARTIER –
“Al sinds 2015 ben ik fractievoorzitter van het CDA hier in de regio, destijds in de voormalige gemeente Zuidhorn. Toen de herindeling in 2019 een feit werd, werd ik wederom benoemd tot fractievoorzitter van het CDA in de huidige gemeente Westerkwartier. Voor 2015 was ik eveneens al raadslid in de toenmalige gemeente Zuidhorn. Dat is ooit ontstaan, omdat ik graag een Voedselbank wilde opstarten in Zuidhorn. Hiervoor sprak ik in bij de gemeenteraad en naderhand werd ik door het CDA benaderd of ik niet lid wilde worden van de partij. Hier heb ik eerst goed over na moeten denken. Ik keek namelijk altijd behoorlijk tegen politieke mensen op en was ook verrast door het aanbod. Echter paste de partij wel perfect bij mij. Van oudsher vormt het CDA hier in de regio de coalitie, onder andere met de ChristenUnie. We hebben een stevige achterban en voor ons is consensus een sleutelwoord. Een belangrijk speerpunt van ons is toch wel de leefbaarheid. De gemeente Westerkwartier heeft 41 dorpen en het is lastig om daarvoor één lijn uit te zetten. Ieder dorp is namelijk uniek. We willen de eigenheid van de verschillende kernen in stand houden. Samen met de inwoners willen we bepalen wat het beste is voor het betreffende dorp. De inwoners kunnen zelf ideeën inbrengen en wij faciliteren. We moeten het samen doen. De positie van het CDA in het Westerkwartier kun je zien als een middenpartij. We zijn niet links, maar ook niet rechts. Ik omschrijf onszelf als een betrouwbare en stabiele partij, die staat voor verbinding en een gezamenlijk doel voor ogen heeft. Als fractievoorzitter van het CDA heb ik het altijd nog ontzettend naar mijn zin. De afgelopen jaren heb ik mijzelf ook sterk ontwikkeld. Een aantal jaren geleden had ik altijd het idee: ‘Ik mag niets fout doen’. Ik toetste alles wat ik moest zeggen, totdat iemand tegen mij zei: ‘Jij bent niet voor niets gekozen als raadslid en volksvertegenwoordiger’. Sindsdien heb ik meer vertrouwen in mijn politieke kunnen gekregen, maar daar loop ik niet graag mee te koop. Zelf vind ik het belangrijk dat mensen nadenken over hun toekomst. Wij maken beslissingen voor later. Voel je verantwoordelijk voor hetgeen je doet. We doen dit voor onze kinderen. Dat is ook een van de redenen dat ik in de politiek zit”.