Gemeente Leek kruipt uit financieel dal

gemeente-leek

LEEK – De gemeente Leek lijkt financieel de zwaarste tijden achter zich te hebben gelaten. Waar bij de begroting van 2015 nog een negatief resultaat van ruim 1.280.000 werd verwacht, bleek na het derde kwartaal de toekomst een stuk rooskleuriger te zijn. De verwachting werd door het goede derde kwartaal bijgesteld naar een negatief jaarresultaat van 600.000 euro, de helft minder dan aanvankelijk werd gedacht.

In het vierde kwartaal herstelde Leek zich verder en schrijft het zelfs zwarte cijfers. Zoals de cijfers nu zijn heeft de gemeente in het laatste kwartaal van 2015 een positief resultaat van 228.000 euro behaald. Het herstel wordt vooral veroorzaakt door een wijziging in wet- en regelgeving ten aanzien van de uitkeringslasten. Ook heeft de gemeente een fors aantal gebouwen en kavels in erfpacht weten te verkopen.

Wel houdt de wethouder Morssink nog een slag om de arm ten aanzien van de definitieve cijfers. Op het gebied van zorg, jeugd en participatie moeten nog een aantal zaken financieel afgewikkeld worden.