Iedereen blij met woningen in Veenhuizen

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Gemeente Noordenveld

VEENHUIZEN – Raadsbreed werd in de oordeelsvormende raadsvergadering alom de loftrompet geluid over de plannen voor nieuwe woningen in Veenhuizen. Besluitvorming was dan ook afgelopen week een hamerstuk. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van het terrein van de voormalige supermarkt aan de Kerklaan en de voormalige basisschool De Vlinderhof aan de Ir. Mentropweg. Deze school staat in het dorp te verpauperen. Volgens wethouder Jos darwinkel staat de sloop van de school gepland rondom oktober van dit jaar. Het supermarktterrein is al eigendom van de gemeente, De Vlinderhof zal worden aangekocht.

Het college van B en W laat weten dat zodra de aankoop van de grond rond is er een participatietraject met inwoners uit het dorp zal worden gestart. De gehele gemeenteraad was tevreden over de komende ontwikkelingen en gaf toestemming voor de grondaankopen. De Vlinderhof, in 1976 gebouwd door de toenmalige gemeente Norg, is nu eigendom van De Nieuwe Rentmeester. Doordat de gemeente nu de gronden kan aankopen is een versnelde ontwikkeling mogelijk naar woningbouw.

Jos Darwinkel sprak van een mooi voorstel, dat comfort de woonvisie van de gemeente in elkaar zit. ‘Woningbouw komt zo een stap dichterbij. Samen met het terrein van de supermarkt kan zo met eigen regie woningbouw worden ontwikkeld voor starters en ouderen die willen blijven wonen in het dorp. We zijn er blij mee dat aan de verpauperde situatie van De Vlinderhof dit jaar een eind komt.’

Afbeelding

UIT DE KRANT