Renovatie Mentropweg van start

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Gemeente Noordenveld

VEENHUIZEN – Als een ervaren kraanmachinist zette wethouder Robert Meijer met het verplaatsen van een bult stenen de renovatiewerkzaamheden aan de Ir. Mentropweg in Veenhuizen in gang.

Aanleiding was het vervangen van het rioolsysteem, maar dit resulteerde al snel in een complete renovatie van de gehele straat. De weg gaat van asfalt naar klinkers, de stoepen worden vervangen, alle nutsvoorzieningen en ook het groen wordt aangepakt. Aannemer KWS verwacht in oktober alle werkzaamheden te hebben afgerond.

‘We willen de wijk weer 40 jaar tip top hebben en dat passend in het dorp met een Wereld Erfgoed status,’ vertelde Robert Meijer. Afgelopen donderdag werden de bewoners van de straat uitgenodigd om de start van de werkzaamheden mee te maken. Een werkgroep met bewoners uit de buurt liet namens Rien Pheiffer weten tevreden te zijn over dit proces. ‘Aanvankelijk liep dit moeizaam, maar op dit moment is de samenwerking bijzonder prettig. De inbreng vanuit de gemeente met René Wilkens en gebiedsverbinder Gert van Rossum wordt gewaardeerd.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT

Lees ook