Fix Team maakt buurt duurzamer

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Gemeente Noordenveld

EEN – Afgelopen donderdag was er bij MFA DE Schans in Een de mogelijkheid om als inwoner van het dorp te spreken over het verduurzamen van je woning. ‘Wij willen graag de bewoners van Een vertellen hoe zij energie kunnen besparen en hun woning kunnen verduurzamen,’ zegt Jasper van Dijk. Hij is in dienst van de gemeente Noordenveld als buurtprocesbegeleider op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen hij was deze middag in de buurt actief, ook Reinier Bult, Anita Venekamp, Martine Westra en buurtwerker Koen Hulshof van WiN waren erbij.

Het Fix Team is een Drents initiatief en in Noordenveld staan enkele wijken en dorpen centraal. Er staan nog een tweetal bezoekjes op het programma. Op 13 mei staat van 16.00 tot 18.00 uur het team bij het dorpshuis in Nieuw Roden en zal ook wethouder Kirsten Ipema aanschuiven. Een dag later staat het team, inclusief een snackwagen, bij de Gemeentewerf in Norg.

‘Ondanks dat het deze middag bij MFA DE Schans niet storm loopt, krijgen we als FiX Team wel respons,’ vertelde Martine Westra. ‘Dit Fix Team richt zich op kleine klusjes in de woning. Denk hierbij aan het plaatsen van tochtstrippen, een warmte besparende douchekraan, ledlampen, een brievenbusverger en dergelijk. Het maakt niet uit of je huurt of in een koophuis woont. Gewoon met de gemeente bellen en dan kom je op de lijst voor een bezoek van het Fix Team. We hebben 250 bezoekjes mogelijk gemaakt en inmiddels hebben we 125 woningbezitters die gereageerd hebben. Een mooi aantal.’

UIT DE KRANT