Genieten van spektakelvoetbal ‘via via’

Winnaar GRC Groningen houdt twee teams Pelikaan S onder zich

PEIZE – Drie dagen lang was Peize in de ban van het Boardingzaalvoetbaltoernooi.  Het toernooi in de sporthal van Peize was mooi verdeeld. Vrijdag de dames, zaterdag de jongste en oudere jeugd,  zaterdagavond de recreanten en zondag de prestatieteams.   Clubs uit de hele regio namen deel. Het publiek – redelijk in aantal- zag spektakel ‘via via’, de boarding.

In boardingvoetbal mag veel.  De boarding maakt het extra attractief.  Zondagmiddag waren de prestatieteams aan de beurt.  We zien onder meer Oud-FC Groningen met spelers als Sander van Gessel, Paul Matthijs, Jan Veenhof, Paul Matthijs, Marcel Roode, Bert Mooibroek en Hugo Alvaes versus Pelikaan S met Handrit Hoxhaj en Freddy de Grooth.  FC Groningen houdt tot vlak voor tijd de nul en staat zelfs met 1-0 voor. Vlak voor tijd komt Pelikaan S langszij dankzij een subtiel hakballetje. Zowel Danny Holband (kanonskogels), Handrit Hoxhaj (snelheid) als Yoshua St. Juste (tovenaar) konden prima uit de voeten op het boardingtoernooi.  De Oostwolders hadden alle cracks mee en waren met twee teams actief.  Pelikaan S verloor wel de eindstrijd van GRC. Verder was er een demonstratiewedstrijd met Leekster Eagles.  De organisatie kijkt terug op een topweekend.

Eindstand prestatiepoule: 1. GRC 1B, 2. Pelikaan S 1B, 3. Pelikaan S 1A (met St. Juste), 4. GRC 1A, 5. Oud FC Groningen, 6. Peize, 7. Goud Geel Peize, 8. Groninger Boys.