Gerard Arkema

image

Functie: Voorzitter Divoza Concours Hippique Marum

“Dat wordt écht een groot evenement, het Concours Hippique Marum dat op zaterdag 9 en zondag 10 mei voor de 35-ste keer wordt georganiseerd. Divoza is daarbij onze, ik mag wel zeggen: super, sponsor. Het parcours ligt op het terrein van de familie Wassink aan de Leidijk nabij Trimunt en telt maar liefst 12 hectare waarbij als afzetting zo’n twee kilometer aan dranghekken wordt gebruikt. Om even in de getallenreeks te blijven: Ruim tweehonderd vrijwilligers zijn in touw om alles in goede banen te leiden. Er zijn tegen de honderd rubrieken waar in totaal toch al gauw 2500 deelnemers actief zullen zijn, in alle denkbare disciplines van de pony- en paardensport, in alle leeftijds- en ‘sterkte’klassen. Er is zowel springen als dressuur met als hoogtepunt de strijd om de Grote Prijs van Marum die op zondagmiddag 10 mei zal plaatsvinden. Echt, het wordt een hippische happening die volgens mij in Noord Nederland zijn weerga niet kent. We verwachten op deze dagen zeker zo’n 5.000 tot 6.000 toeschouwers, ook al omdat de toegang gratis is en dit niet alleen voor de echte paardensportliefhebber maar voor iedereen een gezellig en sportief evenement wordt. Kortom: Een prachtige promotie voor de paardensport. Er komt, dit even terzijde, een grote partytent met catering te staan, dus ook voor het natje en droogje zal prima worden gezorgd.

Ik duik heel even in de geschiedenis terug: De oorsprong van dit meest veelzijdige CH lag 35 jaar geleden op het voetbalveld van Marum, waar de tuigpaarden uit heel Nederland tegen elkaar streden. De laatste tien jaren zijn daar de rijpaarden en pony’s aan toegevoegd en werd het evenement naar het veel grotere terrein aan de Leidijk verplaatst. Het complete, veelomvattende programma met nieuw toegevoegde elementen (!) kunt u op onze website www.ch-marum.nl lezen.

Of ik, met mijn medebestuursleden, naar dit hippisch hoogtepunt van het jaar uitkijk? Reken maar van yes! We zijn, zeg ik met enige bescheidenheid maar zeker ook trots, een op elkaar ingespeelde organisatie die met vrijwilligers alles in een tijdsbestek van 36 uur op- en na afloop weer afbreekt. Zoiets kan alleen, als je er met elkaar helemaal voor gaat en dat doen we. Tot slot: Ik nodig iedereen van harte uit. Op beide dagen bent u vanaf 8.30 uur welkom. Gratis.”