Geslaagde kerstuitvoering in De Brinkhof

    overzichtsfoto uitsnede

    NORG – De sporthal van De Brinkhof was al helemaal in kerstsfeer gehuld op zaterdag 12 december. Verschillende verenigingen uit het dorp gaven samen een veelzijdige muziekuitvoering. Het jeugdorkest van Muziekvereniging De Vooruitgang onder leiding van Wilma Nabring bracht de zaal direct in kerststemming met drie prachtige muziekstukken waarin de toehoorders verschillende bekende kerstliedjes konden herkennen. Daarna bracht het Dameskoor Norg onder leiding van Gerard Bruin vijf mooie kerstliedjes ten gehore. Ze werden begeleid door Tanya Khaleva. Voor de pauze gaf het leerlingenkoor van de Hekakker en de Elsakker een spetterend optreden. Onder leiding van Marthje Nieuwenhuis en begeleid door Jan Dijk hadden ze een aantal klassieke en moderne kerstliedjes ingestudeerd. Compleet met choreografie en de solisten Isabel, Julia, Justin, Stella, Lamis, Teun en Luc was het een fantastisch optreden. De klapper was ‘Samen wij’, een lied over respect. Robin en Tess zongen de solopartij en Damian en Henk-Jan deden een geweldige rap.

    Na de pauze was het de beurt aan de Harmonie van De Vooruitgang, onder leiding van Wilma Nabring. Zij lieten vijf prachtige muziekstukken horen, die stonden als een huis. Ten slotte mocht Gemengde Zangvereniging De Brinkzangers, onder leiding van Corien Kronemeijer, haar kunsten laten horen. Zij werden begeleid door Tanya Khaleva. Het slotstuk was ‘Son of Mary’, een lied dat menig toeschouwer ontroerde door de loepzuivere solo van Jacqueline ten Dam. Als klap op de vuurpijl wensten de kinderen de toeschouwers prettige kerstdagen met het vrolijke lied ‘Kerstwensen’, waar de toeschouwers zelf ook nog een rol bij speelden.

    De avond werd afgesloten met het lied van John Lennon en Yoko Ono: ‘Happy Xmas’, met het zeer toepasselijke refrein: “War is over if you want it”. Een prachtige afsluiting van een mooie avond vol kerstmuziek!