Gevangenissen Veenhuizen blijven open

VEENHUIZEN – Veenhuizen kan opgelucht ademhalen. De gevangenissen Norgerhaven en Esserheem blijven open. Dat is nu officieel bevestigd.
Burgemeester Klaas Smid: “Ik sprong een gat in de lucht toen ik het nieuws hoorde. Een geweldig bericht voor de medewerkers van de PI én voor het dorp Veenhuizen. De mensen hebben heel lang in onzekerheid gezeten en ik ben blij dat aan die onzekerheid nu een einde is gekomen met dit prachtige bericht.”
Ook de provincie is blij met het nieuws uit Den Haag. Gedeputeerde Henk Brink: “De afgelopen tijd hebben we met z’n allen een stevige lobby gevoerd voor het behoud van de gevangenissen. Wij zijn dan ook hartstikke blij, zeker voor het personeel, met het bericht dat de gevangenissen openblijven.”
Over de toekomst van de jeugdgevangenis Juvaid in Veenhuizen is nog niets bekend. Brink: Wij willen dat alle gevangenissen in Veenhuizen openblijven. Over de jeugdgevangenis is tot en heden nog niets bekend. Daar zullen we ons de komende periode voor blijven inzetten.”