Gevarieerd programma voor het hele gezin

tonyneef

Toen & Nu Festival:

 

RODEN – In Roden (met name rond de Brink) wordt zaterdag de eerste editie van het Toen & Nu Festival gehouden. Er is ’s middags van alles te doen op het festivalterrein. Er zijn niet alleen diverse optredens, ook valt er veel te beleven. Er zijn verschillende workshops, zodat het hele gezin zich kan vermaken. Zo worden er door leden van Verkuno in het Scheepstra Kabinet leesplankjes gemaakt met kinderen. Ook in het Koetshuis zijn bijzondere activiteiten voor de kinderen.
Het vrijwilligersteam van de Landskeuken, onder leiding van Carolina Verhoeven, organiseert een wedstrijd puddinkjes bakken. Een aantal studenten van een sportopleiding gaat oude volksspelletjes in een jasje van nu gieten. Iedereen kan meedoen en dat is ook het geval bij de dansworkshops van Dance Devotion en de acrobatiekworkshops van Adonis. Ouderwets vervoer, in de oude ESA-bus, een rit door Roden en omgeving, met aan boord de deskundige gidsen van de Historische Vereniging Roon; een buskaartje is te koop op het festivalterrein. Ook rijdt er een huifkar. Bijzonder is ook het maken van het schilderij van ‘toen’ en het schilderij van ‘nu’, Kunstmomenten zorgt ervoor dat u uw ideeën hierover kwijt kunt op twee grote doeken.
Een bekend kunstenaar zal begeleiden. In de Catharinakerk is bovendien kunst te bekijken van drie leden van Verkuno. Poëzie hoort ook bij Roden, en daarom wordt een poëzie workshop georganiseerd, samen met Boekhandel Daan Nijman de bekende dichteressen Ria Westerhuis en Delia Bremer dragen zorg voor een deskundige begeleiding.
’s Avonds mogen de deelnemers hun gedicht voordragen op het podium. Beleven staat centraal bij het straattheater van ‘Stop’ uit Westerbork en de diverse informatiestands en uitstalling van materieel erfgoed. Bezichtigingen, demonstraties en natuurlijk de optredens van muziekkorpsen, bigband, koren en dansgroepen. Het middagprogramma wordt afgesloten door Ellen ten Damme op het centrale podium op de Brink. Bezoekers van het festival hoeven niet naar huis tussen het middag- en avondprogramma. De gezamenlijke horeca houdt namelijk een ‘walking dinner’.
Voor vijftien euro kunnen bezoekers proeven van de kunsten van de koks van negen bedrijven, waaronder ook de Landskeuken. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, herkenbaar aan het festivalvignet voor het raam. Het avondprogramma speelt zich af op en rond het podium op de Brink. Het podium staat in de nabijheid van de terrassen. Mensen kunnen dan genieten van optredens van ondermeer Raffaela, Adonis, Dance Devotion, Tony Neef en de Bazuin. De avond wordt afgesloten door Ragged Company.