‘Gezellig en goed voor de groepsbinding’

Roden vasalis jeudeboules

Roden vasalis jeudeboules-2 Roden vasalis jeudeboules-3 Roden vasalis jeudeboules-4 Zaterdag 18 april is Jeu de Bouledag

RODEN – De Jeu de Bouleclub uit Roden heet heel toepasselijk  ‘Roon’. Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag is er op één van de vier binnenbanen in gebouw Vasalis aan de Rietdekker een groep Jeu de Boulers actief.
Wanneer de Nationale Sportweek op zaterdag 18 april aftrapt, is er ook een Open Huis in Vasalis. Belangstellenden kunnen er van 13.00 uur tot 17.00 uur een spelletje Jeu de Boules spelen. Er zijn vrijwilligers aanwezig voor het geven van uitleg en instructies. Één van deze vrijwilligers is Bart Henstra. ‘Wij zijn een vereniging met iets meer dan 40 leden. Dat is goed voor 3 speelgroepen, die iedere week een gezellige middag beleven en plezierig bezig zijn met het spel’.  Meer deelnemers zijn volgens Bart Henstra altijd welkom. ‘De banen liggen er, en hoe meer er gebruik van wordt gemaakt hoe beter het is. Al 14 jaar bestaan de Jeu de Boulesbanen in gebouw Vasalis. Jeu de Boules is een leuke vorm van beweging en dat is goed voor ouderen. Daarnaast is ontmoeting belangrijk. Zo sluiten we de middag gezamenlijk af met een kopje koffie of thee. Dat is gezellig en goed voor de groepsbinding. Op 18 maart willen we de vereniging promoten en zo nieuwe leden werven’.
De banen in Vasalis hebben een groot voordeel. Ze zijn overdekt en dat maakt dat er altijd een schone en droge baan ligt. ‘Zo kunnen we ook in de wintermaanden doorgaan. Als het koud is, dan doen we gewoon de jas aan,’ zegt Bart Henstra. Er zijn ook enige donkere wolken voor de vereniging. Nu er ook op de begaande grond in Vasalis woningen komen, hoopt Henstra dat het gebruik van de banen niet tot problemen zal leiden met toekomstige bewoners. ‘We willen hier graag blijven spelen en gaan ervan uit dat dit in de toekomst nog mogelijk is. De locatie is uniek en bijzonder. Om de onderlinge samenwerking te bevorderen spelen we in gemengde groepen van mannen en vrouwen en speelt een ervaren speler samen met een minder ervaren speler. Dat stimuleert iedereen. Ook doen we mee aan toernooien. Wie mee wil doen kan bijvoorbeeld dit jaar mee naar Zuidwolde, Gasselte en Gieterveen.’
De contributie is laag, slechts € 15 per jaar. Wie meer wil weten kan mailen met Bart Henstra; bart.henstra@hetnet.nl of even bellen met 050 503 25 80.