Gezond, fit en slank met het voedingsprogramma van Metabolic Balance


PEIZE- Voeding, het is een dagelijks begrip. Maar wat weten we ervan? Wat is gezond en wat kun je beter achterwege laten? Welke producten en voedingsstoffen dragen bij aan je gezondheid? Door de vele verhalen en artikelen over voeding zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Een ding is zeker: gezonde voeding kan het verschil maken. Het kan je zelfs van vervelende klachten afhelpen. Voedingsdeskundige Bianca Talens uit Peize helpt mensen weer in balans te komen met een op maat gemaakt voedingsplan.

 “Veel klachten liggen ten grondslag aan een verstoorde stofwisseling”, weet Bianca Talens. Zij is begeleider van het voedingsplan Metabolic Balance®.  Dit wetenschappelijk effectief bewezen programma is er voor mensen die willen afvallen, maar óók om ziektes als diabetes type 2, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, reumatische aandoeningen, maag/lever/darmstoornissen, migraine en chronische vermoeidheid aan te pakken. Inmiddels hebben al meer dan 700.000 mensen wereldwijd dit programma, dat ontwikkeld is in Duitsland, gevolgd. Belangrijk is niet hoeveel je eet, maar wat je eet. Mensen die niet kunnen afvallen of aankomen eten vaak niet dat wat hun lichaam nodig heeft. Ons lichaam heeft de juiste voeding nodig voor een optimalestofwisseling.”

Bloedtest

Het persoonlijke voedingsplan wordt opgesteld op basis van 35 bloedwaarden en persoonlijke- en gezondheidsgegevens. Bianca neemt via een vingerprik een aantal druppels bloed af en stuurt de test naar een laboratorium in Apeldoorn waarmee ze nauw samenwerkt. De informatie die daar uitkomt wordt samen met de persoonlijke gegevens in een database gestopt en daar rolt vervolgens een persoonlijk voedingsprogramma uit. “Door verandering van je eetpatroon wordt tijdens het programma de suikerstofwisseling gestabiliseerd en komen hormonen en belangrijke organen van je lichaam weer in balans. Darmen, lever en nieren gaan beter werken, waardoor je hormoonstelsel, immuunsysteem, hart en de bloedvaten beter zullen gaan functioneren. Je gaat je heel snel energieker en fitter voelen. Je reset in feite je lichaam.”

Allergieën

Allergieen kunnen ook worden vastgesteld via de bloedtest door het meten van bepaalde eiwitten in het bloed. “Zo hebben we bij een cliënt een pinda-allergie ontdekt aan de hand van de bloedtest. Ze liep al jaren rond met maagklachten, had allerlei onderzoeken gehad en er kwam niets uit. In heel veel producten zitten pinda’s. Toen ze die eenmaal had geschrapt was ze van haar maagklachten af. Van dat soort dingen word ik echt blij. Daar doen we het voor!”

Ook graag een gezondere levensstijl of afrekenen met vervelende klachten of allergieën? Meld je aan via e-mail info@natuurvoedingsgeneeskunde voor een gratis informatiegesprek. Je kunt Bianca uiteraard ook even bellen: 06-11168234. Kijk voor meer  informatie over het programma op de website www.natuurvoedingsgeneeskunde.nl