GOMOS niet langs ‘cafe-elftal’; Haulerwijk doet weer volop mee om de prijzen

Sport

Zondagvoetbal

REGIO – Ondanks de redelijke weersomstandigheden werd er toch nog een wedstrijd afgelast en wel de streekderby Zevenhuizen-TLC. GOMOS kwam wel in actie in deze inhaalronde, maar de Norgers werden er niet vrolijk van: 2-2 tegen DIO Oosterwolde. Ook sombere gezichten bij HFC’15 dat niet langs Eenrum kwam. SVMH had weinig in te brengen tegen Surhuisterveen. Lichtpunt van de zondag was de 2-1 overwinning van SV Haulerwijk.

“Ik heb nog nooit zo’n slecht GOMOS gezien”, begon Wim Bakering zijn verhaal. “Het was helemaal niks: taktisch, technisch, strijd, ik heb alles gemist. En dan speel je tegen een veredeld cafe-elftal. Ze hadden niet eens een keeper en spelers uit het derde en vierde.” De feiten dan. GOMOS kwam op 1-0 door een vrije trap van Ivo Drenth uit een vrije trap die via de muur in het doel belandde. “Maar zelfs na de 1-0 had ik zoiets van: wat moet ik hier mee?” DIO kwam even later ook nog eens met tien man te staan. En in de tweede helft wisten de geel-zwarten het duel niet om te buigen. De thuisclub kwam zelfs met 1-2 achter. Pas in het laatste kwartier werd GOMOS wakker en maakte de na een lange blessure teruggekeerde Jeroen van der Horst de 2-2. De keeper van DIO werd vanaf dat moment onder druk gezet, waardoor het zomaar 3-2 had kunnen worden. Dat had GOMOS niet verdiend. “Maar zelfs het gelijkspel was onverdiend. Het heeft geen zin om deze wedstrijd te evalueren. Het schijnt dat je per seizoen twee van zulke wedstrijden hebt”.

Diepe teleurstelling ook bij HFC’15 dat niet voorbij Eenrum kwam. De wedstrijd werd omgedraaid aangezien Eenrum problemen heeft met het veld. HFC kwam niet in het normale spel en de spelers raakten geiriteerd en wezen naar de scheidsrechter. HFC kwam in de eerste helft goed weg doordat Eenrum een aantal goede kansen kreeg. Na rust speelden de Hoogkerkers alleen maar op de helft van de Roodbaadjes. Het leverde slechts ‘bijna-kansen’ op. In de laatste minuut was Eenrum dichtbij de 0-1, maar voorkwam Arjan Hof een debacle. De 0-0 was voor Eenrum een bonuspunt en voor de koploper een duidelijk verliespunt. “Misschien sluipt het erin dat je tegen een ploeg speelt die tegen degradatie vecht”, probeerde Auke Birza de oorzaak te vinden. “En dan zitten de uitslagen ook nog mee. De enige die profiteert is Nieuw-Roden.”

SVMH is de rode lantaarndrager en blijft het ook na de ruime nederlaag in Surhuisterveen. SVMH reisde af zonder trainer Patrick van Nimwegen, die griep heeft. De trainer heeft de wedstrijd wel meegekregen. De gasten begonnen niet onaardig en werkten dankzij Jan Koster een 1-0 achterstand weg. Vijf minuten voor rust werden twee doelpunten SVMH fataal: 3-1. In de tweede helft nam SVMH risico door achterin 1 op 1 te spelen. Het leverde slechts een doelpunt op, wederom van de voet van Jan Koster. Uiteindelijk kwam er 5-2 op het bord. De trainer van Surhuisterveen prees de individuele kwaliteiten van SVMH, maar vond ook dat zijn ploeg meer kwaliteit heeft. Voor SVMH staat komende zondag de derby tegen De Wilper Boys op het programma. Van Nimwegen hoopt er dan weer bij te zijn.

SV Haulerwijk wees het vroeger beruchte Houtigehage terug. De Hichte-ploeg nam in de tweede helft een comfortabele 2-0 voorsprong (de 1-0 was een strakke voorzet van Tim van der Velde die afgemaakt werd door Janus Pol) door Sanne Huitema. Haulerwijk kreeg steeds meer overwicht, maar verzuimde dit uit te drukken in meer doelpunten. In de 85e minuut scoorden de bezoekers de 2-1 en werd het toch nog spannend. In de laatste minuut een scrimmage voor het doel van Stefan Ekhart, die daarbij in het gezicht werd geraakt. De Haulerwijk-doelman toonde karakter door ondanks een scheur in zijn aangezicht de wedstrijd uit te spelen. Doordat Donkerbroek een flink pak slaag kreeg van Terschelling is de titelstrijd helemaal open. Haulerwijk staat derde, met maar een punt achterstand op Bakkeveen. Komende zondag speelt Haulerwijk de derby tegen Zevenhuizen, dat de punten hard nodig heeft.