||
|| Foto: ||
Sport

‘Drents kwartiertje’ brengt GOMOS de winst

NORG – GOMOS en UDIROS waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De eerste confrontatie in de nacompetitie was een boeiend en spannend gevecht. De stand was lang in evenwicht. Een kwartier voor tijd sloegen de geel-zwarten alsnog toe. Na de 2-1 volgde in de laatste minuut nog de 3-1, waardoor GOMOS met een iets rustiger gevoel kan afreizen naar Nieuwehorne.

In een levendige beginfase zette UDIROS- de nummer drie van de derde klasse A- de toon en kreeg ook een eerste kans. Werner Valk kon van score worden afgehouden. Vervolgens een veelbelovende aanval van GOMOS. Guido Koolen onderschepte een bal, controleerde en stuurde Jannes Siegers de diepte in. Siegers trok voor, Jeroen van der Horst was net niet bij machte de bal in het net te leggen. Het tempo lag hoog. Achterin had GOMOS alle moeite met de behendige, beweeglijke en snelle aanvallers van UDIROS (‘Us Doarp Is Ryk Oan Sport’). De Norgers schepte de nodige kansjes. Een vrije trap van Koolen- samen met Ivo Drenth uitblinker bij GOMOS- werd bijna in eigen doel gewerkt. En wederom een aanval via Koolen en Siegers, stijf aan de zijlijn spelend, leidde tot een verrassend hakje van Ivo Drenth, die de keeper daarmee probeerde te verschalken. In de 36e minuut kwam GOMOS dan toch op voorsprong. Drenth schoot randje zestien de bal diagonaal richting verste hoek. Doelman Jordi Oosterbos raakte de bal, maar het houdbare schot verdween toch in het doel: 1-0. In de Norger achterhoede werd af en toe slapjes gereageerd. En dat tegen een levensgevaarlijke voorhoede, met als exponent aanvoerder Marten Kuperus. Een crosspass bereikte Valk, die vrij kon aannemen. Kuperus nam vervolgens aan. Het schot mislukte, maar via een GOMOS-been viel de bal nog bijna achter Rolf Brink. Dan Sander Jongsma met een duikvlucht. Diens kopbal bleef ook buiten de palen. Maar GOMOS was gewaarschuwd: het was nog geen gelopen koers.

In de tweede helft begonnen de Noordenvelders aanvallend. Met Jeroen van der Horst als onruststoker. De eindpass liet bij GOMOS te wensen over. In de 56e minuut dan toch de gelijkmaker. Dit na een vloeiende aanval, waarbij de Norger verdediging uitgespeeld werd. Kevin van der Belt prikte de bal laag in de hoek: 1-1. De gasten leken de wedstrijd naar zich toe te trekken. Invaller Douwe Jens denderde langs alles wat op het veld stond, sneed als een mes door de boter, wederom was het Van der Belt die de hoek voor het uitzoeken had. Voor open doel schoof hij ruim naast. De 1-2 hing eerder in de lucht dan een voorsprong voor de ploeg van Wim Bakering. In het slotkwartier had Jannes Siegers had het op zijn heupen. Siegers begon aan een solo, drong het strafschopgebied binnen en werd neergehaald. Scheidsrechter Bierma twijfelde geen seconde: penalty. Ramon Klok is momenteel de specialist bij GOMOS. De verdediger schoot feilloos en onhoudbaar de 2-1 binnen. UDIROS drong nog wel aan, maar het beste was er af. In de allerlaatste minuut was het weer Koolen die aan de basis stond van de 3-1. Zijn schuiver kon Oosterbos niet klem krijgen. In de herkansing was Siegers er als de kippen bij. En met deze uitslag kan GOMOS met een geruster hart afreizen naar Nieuwehorne. GOMOS kreeg niet alleen de complimenten van Bakering, maar ook van de trainer van UDIROS, die nog geen enkele tegenstander had gezien die zoveel fysiek zette, Maar dit is pas de eerste Friese hindernis. Wanneer GOMOS donderdag als winnaar uit de strijd komt, wacht nog een tweede Friese opponent. GOMOS speelt dan eerst uit bij Oerterp of Olyphia. Op 5 juni kan GOMOS het dan afmaken, op de GOMOS-dag. Mooier kan niet. En wat donderdag betreft, GOMOS A gaf alvast het goede voorbeeld. Zij zijn een ronde verder in de nacompetitie na winst op Roden. Hoe dan ook, het vlaggenschip van de vereniging is op de weg terug naar de tweede klasse. Maar die weg is nog lang…

GOMOS-UDIROS 3-1 (1-0); Scoreverloop: 36. Ivo Drenth 1-0, 56.Kevin van der Belt 1-1, 73. Ramon Klok 2-1 (pen.), 90. Jannes Siegers 3-1; Arbiter: Bierma; Gele kaart: Martijn Bosma (GOMOS), Jelmer Brouwer (UDIROS); Toeschouwers: 250

Opstelling GOMOS: Rolf Brink, Kevin Harmsen, Martijn Bosma, Ramon Klok, Auke Rozema (78. Erik de Roode), Roy Slachter, Ivo Drenth, Richard Meursing, Jeroen van der Horst (67. Michel Darmeveil), Guido Koolen, Jannes Siegers

Opvallend: het was een nacompetitiewedstrijd en dus stond de wedstrijd onder leiding van een neutraal trio. De harde kern naast de dug-out was verwonderd dat de doelnetten door de grensrechter wel twee keer gecontroleerd werden. “Dat heb ik Wietze (de Wind, red.) nog nooit zien doen”.