GOMOS weer de oude; TLC moet uit dipje komen

REGIO – Peize is terug op aarde na de derbyslag van vorige week. De Peizenaren verloren thuis van Asser Boys.  Roden heeft de derbytik snel verwerkt: 2-1 winst. GOMOS ontspoorde twee keer en heeft de boel  ook weer snel op de rails. Nieuw-Roden kreeg klop van Franeker. In 4B verloor De Wilper Boys van Surhuisterveen (zie verslag elders). SVMH ging ten onder in een  ware thriller tegen Gruno: 5-4. Zevenhuizen moest maar net buigen voor Amboina.
GOMOS is nog altijd de beste van Noordenveld.  De Norgers moesten even een paar tikken verwerken. Eerst was er de verloren periodeslag in Roden, vervolgens de pittige nederlaag tegen Hoogezand. Maar  de Norgers – die afgelopen vrijdag in beeld waren in Voetbal Inside-  krabbelden overeind tegen Amicitia en bonden ook  het toch gevreesde St. Annaparochie aan de zegekar.  Een goed GOMOS won van een eveneens goed St. Anna. .  Ivo Drenth scoorde al na 30 seconden, uit de eerste de beste aanval.  In de eerste helft kregen de gastheren dikkere kansen en sleepte Melvin Koning GOMOS erdoor.  “Als het 5-2 had gestaan, hadden we niks kunnen zeggen”, vond Wim Bakering.  In de tweede helft counterde GOMOS naar een comfortabele 0-2 en was de strijd gestreden.  Ook al erkende Bakering dat St. Anna ook de 1-1 had kunnen maken.  Jeroen van der Horst en een penalty van Ronald Sloots leverde de 0-3 op.  “Dit lijkt weer op het oude GOMOS. De jongens gooiden veel energie in de strijd en dat was mooi om te zien.”  Roden pakte de draad op tegen DTD.  De Rodenaren waren in het eerste deel iets beter, na rust was het duel meer gelijkwaardig.  Opnieuw was Enrico Wardenier de doelpuntenmaker, wederom scoorde Grutte Pier twee keer. De beslissende, vlak voor tijd, uit een penalty: 1-2.  “Het was niet gemakkelijk”, gaf Harry Zwiers toe. Of de tik van Peize nog invloed had? “Peize was geen tik. We hebben van de zeven wedstrijden vier keer van Peize gewonnen. Het is meer een tik voor Peize dan voor Roden. Maar die wedstrijd is gespeeld”, vindt Zwiers niet meer van belang.   De Roners blijven vijfde, ruim boven Peize.  Komende zondag wacht Oerterp, de Friese formatie, die Roden in de nek hijgt.  Voor Peize en Asser Boys stond er veel op het spel.  Bij Peize waren er revanchegevoelens na de eerdere nederlaag in Assen.  Maar belangrijkste is de koppositie in de derde periode.  Het werd een Peizer nederlaag tegen de ploeg die nog moet vechten voor handhaving: 1-3.  Peize kwam nog wel terug van een 1-0 achterstand, maar moest de Assenaren laten lopen.  Voor de blauw-zwarten, die toch in een roes leefden na de derbywinst in Roden, is de periodedroom voorlopig weer uit zicht.   Willem Lanjouw zal het wel niet leuk vinden, maar winnen van Roden is net even belangrijker… Nieuw-Roden verloor voor de vijfde keer dit seizoen en wel tegen Franeker, de nummer vier. “Het had niet gehoeven”, vond Patrick van Nimwegen. Nieuw-Roden verloor in blessuretijd. In tegenstelling tot vorige week toonden de gasten in de eerste helft geen beleving; verloren alle duels. De 1-0 achterstand was dan ook een verdiende loon. Na rust een sterker Nei Roon, dat de achterstand omboog via Bobby Coster en Sander Drent. Uit het niets viel de 2-2, drukte Franeker de 3-2 binnen, maar een weergaloze actie van Sander Drent die vijf man passeerde en bekroonde met een stift leverde de 3-3 op. In de extra tijd werd de bal nog een keer voorgebracht in de Drentse defensie, die het nakijken had: 4-3. “De amusementswaarde was hoog, dit keer viel de medaille de verkeerde kant op”, zegt Van Nimwegen die de nederlaag alweer vergeten is: “Op naar Lewenborg”.   In 4B dreigt TLC het kampioenschap te verspelen. Bij Haren kreeg de Rodenburg-formatie een gevoelige tik om de oren: 3-0. “We zitten aardig in een dip”, geeft Wander Balkema aan. “Het is gewoon niet goed. Alles gaat verkeerd. Het hele team zit in een dip. Te veel jongens spelen onder hun niveau. Dat is al begonnen tegen Stanfries. We wonnen dan afgelopen week wel van Donkerbroek, maar toen was het ook niet goed. Deze nederlaag was ook terecht. We kunnen alleen uit de dip komen als we volgende week winnen van Gruno. We moeten de rug rechten, dan maar gelijk. SVMH ging ten onder in een ware thriller. Op West End van Gruno werd het 5-4. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen. Na de 3-3 kwam Gruno weer aan de leiding en bij 4-4 leek de uitslag definitief. Maar opnieuw wisten de stadjers, die meedingen om de titel en ook eerste staan, te scoren: 5-4. Voor de club uit Nuis en Niebert een meer dan eervol verlies. In de vijfde klasse D kwam Zevenhuizen net tekort tegen Amboina: 2-1. De Ambonezen hebben daardoor de leiding overgenomen. Zevenhuizen moet genoegen nemen met plaats vijf. .