Gorecht B1 wint MAX’garden bokaal in De Brinkhof

NORG - Afgelopen zaterdag werd er voor de eerste keer gestreden om de MAX’garden bokaal in De Brinkhof in Norg. In de sporthal waren acht B1-teams aanwezig tijdens het MAX’garden zaalvoetbaltoernooi voor B-junioren. In poule A streden Veenhuizen B1, VAKO B1, Helpman B1 en Gorecht B1 om een finaleplek. GOMOS B1, Roden, B1, ZFC Zuidlaren B1 en Peize B1 kwamen uit in poule B. In poule A plaatste Gorecht B1 zich met negen punten uit drie wedstrijden ‘gemakkelijk’ voor de finale. Doordat ZFC Zuidlaren B1, Roden B1 en GOMOS B1 in poule B na drie poulewedstrijden eindigde met zes punten werd het een flinke puzzel voor de organisatie. Door een gelijk onderling resultaat tussen deze teams moest er gekeken worden naar het doelsaldo. De ploeg uit Zuidlaren ging door een beter doelsaldo naar de eerste plaats in de poule, en dus naar de finale. Door een laat doelpunt van Peize B1 in de wedstrijd tegen Roden B1, eindigde Roden B1 en GOMOS B1 op hetzelfde doelsaldo. Na een spannende penaltyreeks werd GOMOS B1 uiteindelijk tweede in poule B. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging tussen Veenhuizen B1 en GOMOS B1. Door een ruime 0-5 overwinning werd de derde plaats een prooi voor de ploeg uit Norg. De grote finale ging tussen Gorecht B1 en ZFC Zuidlaren B1. Na een spannende slotfase won Gorecht B1 uiteindelijk met 3-2 en ging de ploeg uit Haren met de MAX’garden bokaal naar huis.
Ondanks het winterse weer kan de organisatie terug kijken op een geslaagd toernooi. De tribunes waren zeer goed gevuld tijdens de eerste editie van de MAX’garden zaalvoetbaltoernooi in De Brinkhof in Norg.