Gratis leren computeren met Klik & Tik in de Bibliotheek

RODEN – Het is weer mogelijk om je op de geven voor de cursus klik en tik in Bibliotheek Roden. Bibliotheek Roden biedt de cursus Klik & Tik aan, een programma dat cursisten kennis laat maken met computers en het internet. Het programma is bedoeld voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met computers, internet en/of sociale media.

 Inhoud van de cursus

Klik & Tik bestaat uit drie modules. De module ‘De basis’ is voor mensen die nauwelijks (of nog nooit) met een computer hebben gewerkt. In deze module leren deelnemers over de computer, het toetsenbord en het werken met een muis. De tweede module, ‘Het internet op’, is voor mensen die af en toe met een computer hebben gewerkt en meer over het internet willen leren. In de derde module ‘Samen op ’t Web’ kunnen cursisten leren over de sociale media: Facebook, Whatsapp, Skype en Instagram. Elke module bestaat uit vijf lessen.

Praktische informatie

Mensen kunnen individueel aan de slag op oefenen.nl, maar ook in groepsverband in de Bibliotheek. Medewerkers zullen de cursisten begeleiden tijdens deze lessen. Bibliotheek Roden organiseert Klik & Tik op dinsdagavond of vrijdagavond, van 19.30 tot 21.30 uur, of op vrijdagochtend. Startdatum vanaf 9 april. De cursus is gratis en een lidmaatschap van de Bibliotheek is hiervoor niet verplicht. Aanmelden kan bij Bibliotheek Roden, telefonisch via 088 0128430 of in de Bibliotheek.