Gratis vakantieweek voor 20 gezinnen uit Noordenveld

NOORDENVELD – Dankzij de samenwerking tussen Stichting De vakantiebank en de gemeente Noordenveld, kunnen 20 gezinnen uit de gemeente Noordenveld dit jaar gratis op vakantie. Deze samenwerking is voor 5 jaar afgesproken.

Henk Roevros van Stichting De Vakantiebank: “Onze Stichting probeert gezinnen met een minimum inkomen een accommodatie aan te bieden voor een week onbezorgde vakantie. Een week er tussenuit kan gezinnen zoveel energie geven, dat de accu weer voor een gedeelte is opgeladen. Met name voor de kinderen is dit geweldig, want wat is er nu mooier dan na 5 jaar eindelijk eens een weekje op vakantie te kunnen?”

Wethouder Alex Wekema van Sociale Zaken: “Stichting De Vakantiebank liep bij hun benadering van potentiële sponsoren en lokale fondsen aan tegen het feit dat deze partijen zekerheid wensen. Het helpt dan als de gemeente achter dit initiatief gaat staan. Met de meest voor de hand liggende partners in de gemeente wordt die samenwerking nu opgezet met Stichting Voedselbank Noordenveld en Stichting Kledingbank. Uiteraard willen wij dit initiatief omarmen want in Noordenveld vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Er is specifieke aandacht voor de kwetsbare inwoners. Waar nodig biedt de gemeente ondersteuning.”

“De Vakantiebank hanteert strenge regels en selectiecriteria”, aldus Henk Roevros. Op die manier weten we zeker dat de vakanties die aangeboden worden bij de juiste mensen terecht komt. Om in aanmerking te komen voor een vakantie moeten gezinnen (met of zonder kinderen) op of onder bijstandsniveau rondkomen en meer dan 5 jaar niet op vakantie zijn geweest. De aanmelding kan via de voedselbank, de kledingbank of via de website www.devakantiebank.nl (via de knop: zo werkt het).