‘Grote Hoorn’ naam bypass Centrumplan Marum

Marum onthulling naam

MARUM – Wethouder Jan Vos van de gemeente Marum en Alette Alkema (Ondernemersvereniging) onthulden vrijdag de winnende straatnaam van de bypass in het Centrumplan Marum.
De winnaar ontving een dinercheque ter waarde van honderd euro voor de nieuwe ‘Huiskamer van Marum’. Dit wordt onderdeel van het nieuwe centrumplan. De Ondernemersvereniging Marum stelt cadeaubonnen met een totale waarde van honderd euro beschikbaar. De aanleg van de bypass vanaf de Raadhuisstraat aar de Hoornweg is een cruciaal onderdeel van het centrumplan. Begin dit jaar werden inwoners uitgenodigd namen in te zenden voor deze bypass waarbij gemotiveerd moest worden aangegeven waarom de betreffende naam werd voorgesteld. Er werd in ruime mate gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Uiteindelijk werd unaniem voor ‘Grote Hoorn’ gekozen. Onlangs startte Koninklijke Sjouke Dijkstra uit Leek met de aanleg van de bouwstraat in de eerste fase van de uitbreiding van Centrumplan Marum. Er wordt een bypass gemaakt tussen de Lindsterlaan en de Raadhuisstraat met een grote parkeerplaats. Tijdens de bouwfase van het centrumplan zal de bypass alleen dienst dien als toegangsweg en opslag voor de nieuwbouw. Met uitzondering van de aansluitingen op de bestaande wegen wordt er nog geen asfalt of bestrating aangebracht.
Dit gebeurt pas met het woonrijp maken als de bouwactiviteiten zijn afgerond. Naar verwachting zal de bypass rond de bouwvak gereed zijn.