Grote verkeersmarkt in de Pompstee

RODEN – Op donderdagmiddag 12 juni vindt er een grote verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs plaats in de Pompstee in Roden. Deze beurs maakt deel uit van de regionale campagne ‘Ga wijs op weg’, dat al enkele jaren succesvol wordt georganiseerd door het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD). Hierin zijn overigens ook alle Drentse gemeenten vertegenwoordigd. Doelstelling van de campagne en beurs is om de verkeersveiligheid en de mobiliteit in de gemeente Noordenveld te vergroten.

Tussen 14.00 en 16.30 uur is de Pompstee aan de Brink 25 in Roden gevuld met tal van informatiestands, demonstraties, testprogramma’s, theater en andere boeiende activiteiten. Wethouder Reint Jan Auwema van de gemeente Noordenveld zal om 14.00 uur de verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs officieel openen. De toegang is inclusief een kopje koffie of thee gratis. Uit onderzoek blijkt dat met ouder worden ook de kwetsbaarheid in het verkeer toeneemt. In combinatie met de toenemende dynamiek van het verkeer, veranderende regels en technische ontwikkelingen, leidt dat tot relatief veel verkeersslachtoffers onder 50 plussers. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en de gemeente Noordenveld willen met deze actieve vorm van voorlichting een bijdrage leveren aan kennisvergroting en bewustwording.

De ‘Ga wijs op weg verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs’ wordt in opdracht van het VVBD en de gemeente Noordenveld georganiseerd door ZAT Projectenbureau uit Emmen. Een educatief bureau met jarenlange ervaring op het gebied van gedragsbeïnvloeding in het verkeer. Tijdens de markt en beurs zijn er coördinatietesten, behendigheidsoefeningen, een grote verkeersbordenspeurtocht door de Pompstee met kans op het winnen van een prachtige fiets. Verder is er is informatie over Broemritten over rijvaardigheid en verkeersregels, een parcours met alcohol simulatiebrillen tot 1.5 promille, oogmetingen, gehoortesten, reactietesten door Veilig Verkeer Nederland, zithouding en spiegelgebruik in de auto, autoaanpassingen voor bestuurders met een handicap, uitgebreide programma aanbod fietsen o.a. elektrische fietsen, lage instapfietsen en vierwielerfietsen, scootmobiel parkoers en uitgebreide scootmobiel aanbod, winter- en zomerbanden, Wmo en mobiliteit door de gemeente Noordenveld, medicijngebruik in het verkeer; hulpmiddelen als rolstoelen en rollators, openbaar vervoer, staat Welzijn in Noordenveld met een infokraam op de beurs en is er info over taxivervoer in de regio. Tevens is er een speciale instructiebijeenkomst gebruik van de OV Chipkaart

door het OV Bureau Groningen-Drenthe om 14.15 uur en 15.15 uur.

Voor alle aanvullende informatie of vragen over het programma, kunt u contact opnemen met de beursorganisator, de heer Henk Koop van het ZAT Projectenbureau, telefoon 0521 345 244 of e-mail: info@koop-co.nl.