Grotere tent en fantastisch muziekprogramma: Jaarbeurs pakt uit

‘Jaarbeurs is van alle markten thuis’

RODEN – Het Jaarbeursterrein staat inmiddels alweer volledig in het teken van Rodermarkt. De nieuwe Euroled-tent staat er en de tegels zijn reeds gelegd. Net als voorgaande jaren heeft de Jaarbeurs gepoogd zichzelf te vernieuwen en te verbeteren. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Het enthousiasme over de nieuwe Euroled-tent is groot. De tent is groter dan voorgaande jaren. Vijf meter breder (nu in totaal 30 meter), met een lengte van 70 meter en een hoogte van 10 meter. Een imposante tent. ‘We hebben deze tent van Steenge Tentenverhuur, waarmee we een driejarig contract hebben besproken. Euroled is onze hoofdsponsor en zij gaan in de tent met ledschermen aan de gang. Zo geven ze onze sponsoren exposure en geloof me: het komt er fantastisch uit te zien’, laat Lucas Schoonbeek namens het bestuur weten.

Een hoogtepunt binnen de NoorderExpo is het horecaplein, dit jaar in Franse sferen gehuld. . ‘We hebben echt voor een Franse stijl gekozen. Hierin hebben wij de samenwerking gezocht met Spijkerman Evenementen Verhuur. Zij richten dit jaar het plein zo in, dat het echt als een soort rustpunt zal fungeren’, vertelt Lucas. ‘Er zijn wijnen van Cruwijn en er is heerlijke koffie van Koffielust. Natuurlijk is er speciaalbier en zijn er heerlijke hapjes, verzorgd door de Zuivelhoeve en Wilner Vleeswaren.’ Hij vervolgt: ‘Op het horecaplein kan eenieder terecht voor een gezellig samenzijn. Een soort ontmoetingsplek, zo moet je het zien. Het is er goed toeven. Daarnaast is er een muzikale omlijsting. Voor de luidere feestmuziek moet je op het voorplein zijn, maar om even heerlijk te zitten met een goed glas wijn, kan je op het horecaplein terecht.’ Op de zaterdag is Ted Pickman van de partij op het horecaplein. Op zondag verzorgt Dustyhead de muzikale omlijsting en op maandag is dat Ronald Nihot. Maandags staat wederom Ted Pickman op het programma.

Ook het muziekprogramma van de Jaarbeurs is om je vingers bij af te likken, zo belooft Lucas. Met het verdwijnen van de Missverkiezing op de vrijdagavond, is er gekozen voor een uitbreiding van het muziekprogramma. Op de vrijdagavond is er nu plaats voor de Bökkers, Poar Neem’n en SJ Stefan Leur. ‘Een kwalitatief goed programma in het Euroled Paviljoen, maar ook in de Dansfabriek. Daar staat vanaf 22:00 uur DJ D’Light en DJ A-Matic. Ook Chris DeLuxe en Partysquad staan er ’s avonds. We hebben nog nooit zo’n aftrap gehad. Lytse Hille staat daarnaast op het voorplein, zodat we voor ieder genre wel een artiest hebben. We willen van die vrijdagavond een knalavond maken. We laten niets aan het toeval over. Het is best lastig om een goed programma rond te maken, maar het is dit jaar weer gelukt. Met uiteraard vrij entree.’

Op de zaterdag staat Black Tie Monkey weer in het paviljoen. ‘Daar zijn we erg blij mee. In het Paviljoen staat ieder jaar een muziekprogramma voor een niet al te jong publiek. Daar kijken we bewust naar. Op zondag hebben we op het voorplein ook nog eens René Karst. Kortom; we zijn van alle markten thuis.’