GSV op zoek naar..

DKT_DKT-p18

Het belang van een herkenbaar gezicht

RODEN – ‘Onze Gehandicapten Sportvereniging Roden, kortweg GSV, is op zoek naar een aquajog instructeur / instructrice, een voorzitter en natuurlijk zijn ook nieuwe zwemleden altijd van harte welkom.’ Dit zegt Piet Zuring (foto).

Sinds enige tijd is hij penningmeester van de vereniging en in die zin had hij op zich genomen om eens rond te kijken naar een nieuwe instructeur / instructrice voor de aquajogzwemgroep op de woensdagavond van 20.45 tot 21.45 uur in zwembad De Hullen in Roden. ‘Bij een dergelijke baan is het belangrijk dat er met de zwemgroep een vertrouwensband wordt opgebouwd. We zoeken dan ook iemand voor een langere periode. Onze doelgroep hecht veel belang aan een herkenbaar gezicht,’ laat Piet Zuring weten.

De gehandicaptensportvereniging bestaat al heel lang. Iets meer dan 30 jaar om precies te zijn. Niet alleen is er aquajog. Er is ook zwemmen voor de jeugd, voor volwassenen en er is waterbasketbal. De oorsprong van het waterbasketbal voor gehandicapten ligt zelfs in Roden. Iets waar de club nog steeds trots op is. Piet Zuring: ´GSV is een zwemvereniging voor aangepast sporten. Dit alle onder het motto ´bewegen is gezond´. Elke woensdagavond is het GSV avond. Vanaf 19.00 uur maakt onze vereniging gebruik van het bad. De temperatuur van die avond wordt een aantal graden omhoog gedaan en met 30 graden is het aangenaam zwemmen.´ Het aquajoggen is een ideale oefening voor mensen met spier en nekklachten. Er wordt niet met attributen als halters en beenverzwaarders gewerkt. Van de nieuwe aquajog begeleider verwachten we vooral ook veel enthousiasme. Een vergoeding zal in onderling overleg worden afgesproken. Informatie is te verkrijgen via een mail naar gsvroden@gmail.com. Nu De Krant toch op bezoek is bij Piet Zuring neemt hij gelijk de gelegenheid om ook de wens voor een nieuwe voorzitter op tafel te leggen. ´Dat zou mooi zijn. Iemand met een netwerk, verbondenheid met de doelgroep en in staat om te organiseren. Onze vereniging telt 80 leden. Dat mag je gerust een behoorlijk aantal leden noemen. Ze komen niet alleen uit Roden, maar uit de wijde omgeving. Op ons hoogtepunt telden wij 130 leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom. We richten ons vooral op mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook mensen met een licht/verstandelijke beperking kunnen lid worden van GSV. Neem eens contact met ons op of kijk op onze website www.gsvroden.nl