Guido Koolen kijkt uit naar derby’s met veel publiek

GOMOS moet zich herpakken na mislopen promotie

NORG – GOMOS was het afgelopen seizoen zeer dicht bij promotie naar de 2e klasse. Hoofdtrainer Wim Bakering keerde terug op het oude nest en pakte met zijn ploeg de laatste periode. Na een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd moest GOMOS het op de traditionele GOMOS-dag afmaken tegen Olyphia. Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen ging het echter helemaal mis. De tweede klasser uit Noordwolde scoorde twee keer in de eerste drie minuten van de wedstrijd. GOMOS kwam via Jannes Siegers terug in de wedstrijd maar mede door een vroege rode kaart in de tweede helft voor aanvoerder Guido Koolen wist GOMOS geen promotie af te dwingen naar de 2e klasse.

Guido Koolen gaat met zijn teamgenoten weer strijden in een vernieuwde 3e klasse B. De middenvelder is met zijn 26 jaar een relatief jonge aanvoerder. Daar in tegen is hij wel de meest ervaren speler van GOMOS. Koolen gaat zijn negende seizoen in als selectiespeler.
Ten opzichte van het afgelopen seizoen is alleen VAKO overgebleven. Guido Koolen: “Ik kijk vooral uit naar de derby’s tegen SVZ, VAKO en Actief. Er komen dan andere krachten vrij. Bij deze wedstrijden is er altijd veel publiek aanwezig, dat geeft toch een speciaal gevoel”. Vergeleken met het afgelopen seizoen verwacht Koolen een zwaardere competitie. “Veendam 1894 is met ex-profs Angelo Cijntje en Marnix Kolder de te kloppen ploeg in 3B”.

Het teamgevoel staat bij GOMOS hoog op het lijstje. Volgens Koolen hebben de Norgers een goed trainingsweekend achter de rug. De teamdag is weer belangrijk geweest om een nog hechtere groep te creëren. Ook buiten het veld gaat iedereen veel met elkaar om. Dat was één van de speerpunten van trainer Bakering. Er is geen sprake van een A- en B-selectie. Iedereen vecht voor een plekje op zondag in het eerste elftal. Het aanstellen van Bram Klaassens, nieuwe trainer van het tweede elftal moet daarbij helpen.

Er zijn weinig veranderingen bij de geel/zwarte formatie uit Norg. Doelman Rolf Brink wil tijd maken voor zijn gezin en heeft afscheid genomen bij GOMOS. Mike Bos, onlangs verhuist naar Norg is in zijn plaats gekomen. De 25-jarige keeper komt over van Gruno en moet samen met Melvin Koning strijden voor een plek onder de lat. Verder zijn er geen nieuwe gezichten te ontdekken op het veld bij GOMOS. Wel is de jeugdige aanvaller Sven Pilon toegevoegd aan de selectie. De 17-jarige jeugdspeler kwam het afgelopen seizoen als A-junior al regelmatig uit in het eerste elftal en is door trainer Bakering nu officieel opgenomen in de selectie.

GOMOS begint de competitie met een uitwedstrijd in Hoogkerk tegen HFC’15. Een week later komt Heiligerlee op bezoek op Sportpark Schapendrift in Norg. Ik waag me niet aan uitspraken, lacht Guido Koolen. “Maar opnieuw een periode winnen zou fantastisch zijn voor onze jonge groep. Wanneer iedereen fit blijft behoort dat zeker tot de mogelijkheden”.