Hamerstukken week 4 “17

  • De gemeente Noordenveld heeft de heer O. Mensies (geboren in 1973) aangewezen als toezichthoudend medewerker bouw- en brandveiligheid. Mensies blijft dat gedurende de tijd dat hij werkzaam is voor de gemeente Noordenveld.
  • Noordenveld stemt in met de overname van de overeenkomst met Senior Assist Care door Allerzorg. Senior Assist Care – voorheen Mens en Zorg en Arlero- is onlangs failliet gegaan. Senior Assist Care was een van de aanbieders die ook voor 2017 een contract met Noordenveld had en zo’n  200 mensen hulp in de huishouding bood. Allerzorg zal deze hulp continueren en zal ook de zogenaamde koppels zoveel mogelijk in stand houden. De veelal oudere mensen zullen dus niet met nieuwe medewerkers geconfronteerd worden en houden hun ‘vaste’ hulp. Allerzorg is een tamelijk nieuwe partij in Drenthe. Het biedt werk aan zevenhonderd medewerkers en sloot, niet geheel onbelangrijk, 2015 met een financieel positief resultaat af. De overeenkomst van Allerzorg zal met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar ingaan. Allerzorg kreeg bovendien toestemming van Noordenveld om het werk via onderaannemerschap weer uit te laten voeren door Zorgassist.
  • Aan de Groningerweg in Peize kreeg een aldaar woonachtige familie toestemming om twee essen te kappen, mits voldaan werd aan herplantplicht in de vorm van houtsingels. De buren maakten echter bezwaar tegen het kappen van de twee bomen. Effect sorteerde dat niet, want de Commissie Bezwaarschriften oordeelde dat het college een goede overweging had gemaakt. In die overweging laat het het belang van de aanvragen van de kap zwaarder wegen dan het belang van de bezwaarmaker bij handhaving van de bomen.
  • In 2016 vond de 52e editie van de Rodermarktfeestweek plaats. Onlangs is die week door alle partijen waaronder de gemeente geëvalueerd. Rodermarkt is het grootste evenement van de gemeente. Partijen noemden het verloop van de festiviteiten zonder uitzondering ‘goed en rustig’.