Harmonie Leek wint eerste prijs op bondsconcours

LEEK – Een uitstekende prestatie van Harmonie Leek op het concertcouncours van de MGD, de Muziekbond Groningen en Drenthe: een eerste prijs. Het A-orkest van CMV Harmonie Leek deed mee in de 4e divisie met het inspeelwerk ‘David of the White Rock’ in een arrangement van Philip Sparke. Daarna de eigen keuzewerken: ‘Aquarium’, gecomponeerd voor Harmonie-orkest door Johan de Meij en ‘Virginia’, een werk van de bekende componist van symfonische blaasmuziek Jacob de Haan.

In ‘Aquarium’ voert Johan de Meij een 6-tal tropische vissen ten tonele die ieder hun eigen motief hebben meegekregen en telkens in het muziekstuk in verschillende gedaantes opduiken. ‘Virginia’ laat de geschiedenis van de Amerikaanse staat Virginia horen: de kolonisatie, de slavernij en de Amerikaanse burgeroorlog.

Een driekoppige jury: Luuk Tuinstra, Dick Bolt en Jacob de Haan (ook de componist van ‘Virginia’) beoordeelde de uitvoering van de werken. Het inspeelwerk kreeg van hen  82,3 punten. De jury beoordeelde ‘Aquarium’ met een gemiddelde van 82,5 en ‘Virginia’ scoorde het hoogst met 83,5.

Lovende woorden van de jury over m.n. hobo- en klarinet solo’s, met op veel onderdelen complimenten van de jury en uiteraard ook kritiekpunten: werken aan meer uitstraling en durf. Dat zijn punten waar de Harmonie de komende tijd meer verder kan.

Kortom: een mooie prestatie van dit Leekster Harmonie-orkest onder leiding van dirigent Wim Westerman. Conclusie van jurylid Jacob de Haan: ‘Veel goeds en positiefs in jullie optreden. Het orkest is op de goede weg!’