Hartenactie 2019: wiens wens komt dit jaar uit?

REGIO – De jaarlijkse Hartenactie van De Krant is weer van start. Kinderen met een leuke wens kunnen deze insturen naar de redactie. Daarbij is het zaak om een goed doel te selecteren  waaraan de deelnemer graag 125 euro zou willen schenken. Zo gaat niet alleen de wens van de gelukkige winnaar in vervulling, maar kan een (regionaal) goed doel 125 euro bijschrijven. Vorig jaar waren Aya Hasan en Amber Feijen twee van de gelukkige winnaars.

De wens van de uit Syrië afkomstige Aya was het shoppen van nieuwe spullen voor haar slaapkamer. Bij de HEMA mocht ze allerlei leuke spulletjes uitzoeken en de HEMA deed er zelfs nog 25 euro bovenop. Het goede doel van Aya werd ‘Save the Children’. De organisatie die zich bekommert om het lot van kinderen in burgeroorlogen. En dus liep Aya met twee volle tassen de HEMA uit en kon Save the Children een bedrag van 250 euro bijschrijven.

Amber Feijen uit Tolbert zag haar wens ook in vervulling gaan. Als zevenjarige had zij geen wens voor haar zelf, maar bedacht ze zich dat ze eens lekker uiteten wilde met haar papa, mama, broertje en twee zussen. U raadt het al: niet veel later zat het gehele gezin te smullen bij Wereldrestaurant Breed, terwijl er ook nog eens 250 euro naar de Voedselbank Noordenveld-Leek ging. Een prachtig gebaar!

Ook bijzonder: vorig jaar won groep 3/4 van CBS de Regenboog in Tolbert een gezellig uitje… En omdat ze vinden dat elk kind mee moet kunnen doen, had de groep Nationaal Fonds Kinderhulp tot goed doel gebombardeerd. De organisatie vergoedt onder andere fietsen en zwemlessen voor ouders die dat niet kunnen betalen.

Nog tot en met 5 december kunnen kinderen hun hartenwensen insturen naar De Krant. Je mag een cadeau tot maximaal 125 euro invullen, het dubbele van dat bedrag gaat naar een goed doel. De drie winnaars worden een dag na Sinterklaas, dus op 6 december, bekendgemaakt. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Tip: wees origineel. Een goed doel hoeft niet per se een landelijk goed doel te zijn. Regionaal of zelfs lokaal gebeurt ook veel. De wensbriefjes kunnen worden gemaild naar hartenactie@media-totaal.nl. Liever op de post? Stuur het dan naar Media totaal Noord, Gedempte Haven 5, 9301 LN Roden.