Hartenactie de Krant: de gelukkige winnaars!

REGIO – Niks leuker dan kinderen blij maken. Ze vertellen dat hun hartenwens ook echt uitkomt. Stapels reacties kwamen er binnen naar aanleiding van de Hartenwensactie van de Krant. Van een ingevuld wensenbriefje tot ware kunstwerken. En dan hebben we het nog niet over de mailbox. Die stroomde bijkans over van de wensen. Maar goed, er kunnen maar drie de winnaar zijn. Marit Lenting uit Roden was een van de mazzelaars. Zij wenste een Messi-pakje waarmee ze onder haar Barca-dekbed wilde liggen. Carmen Feijen uit Tolbert wil niets liever dan haar slaapkamer oppimpen. Haar wens was een cadeaubon van de Hema. En Tim de Vries uit Roden was uit zijn helm gegroeid. De fanatieke bmx-er die traint bij FCC de Spartanen uit Zevenhuizen en wenste een nieuwe helm om z’n koppie te beschermen in geval van valpartijen.

Marit Lenting droomt maar van één ding: met een Messi-outfit onder een dekbed van FC Barcelona. Deze tienjarige jongedame uit Roden voetbalt alweer vier jaar bij ONR. Omdat ze nog vier broertjes en zusjes heeft, moeten haar ouders goed op de kleintjes letten. En ligt een prijzig voetbalpakje niet meteen voor de hand. Of Sinterklaas dat misschien voor haar zou willen kopen, schrijft ze op een grote poster (vol geplakt met plaatjes van de beroemde voetballer) die ze zelf gemaakt heeft. Vanaf dan zal ze lekker dromen, staat erbij. En haar wens? Die is prachtig. Cadeautjes voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis moeten liggen. Nou lieve Marit, daar werken we graag aan mee. Op naar Intersport Superstore Roden waar Jurrien het tenue voor de ONR-speelster klaar heeft hangen. Hij zorgt ervoor dat ‘Messi’ nog even achter op het shirt wordt gedrukt. Nu maar lekker dromen Marit!

Het leven van Tim de Vries staat helemaal in het teken van bmx, schrijft hij in een mailtje naar de redactie van de Krant. Hij traint twee tot drie keer per week bij FCC de Spartanen uit Zevenhuizen en crosst wedstrijden door heel Nederland. De helm van de 8-jarige fietscrosser is een beetje te klein geworden. Zijn vurige wens is een zwarte Kenny Downhill, een speciale integraal helm voor bmx’ers. Tim geniet zó van zijn sport dat hij dat alle kinderen gunt, typt hij. En daarom zou hij het mooi vinden dat de 250 euro voor het goede doel naar Jeugdfonds sport en Cultuur gaat. Het jeugdfonds zorgt ervoor dat ouders van kinderen die geen geld hebben voor een abonnement op een sportvereniging een beroep kunnen doen op het fonds. Niks leukers van je zinnen verzetten en doen wat je leuk vindt, schrijft Tim tot slot. En daar zijn we het uiteraard roerend mee eens. We wensen jou veel crossplezier met je nieuwe helm Tim!

Ook een wens die opviel tussen de stapel was die van Carmen Feijen. Ze is 11 jaar en zit op de Regenboog in Tolbert. Carmen doet mee voor haar juf Ida. Want daar is  ze namelijk maar wat trots op! Haar juf loopt namelijk hard voor Kika. In september nog, liep ze de marathon van Berlijn.  Volgend jaar is ze van plan die van New York te lopen. Ida verloor toen ze zelf op de basisschool zat een klasgenootje aan leukemie. Toen ze eenmaal zelf voor de klas stond, kwam dat allemaal weer naar boven. Behalve hardlopen staat ze ook op markten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Al bijna 10.000 euro heeft ze opgehaald. Carmen is er zo van onder de indruk, dat ze de 250 euro ook aan juf wil geven zodat zij dat kan overmaken aan Kika. Voor haar zelf wenst ze een bon van 100 euro van de Hema. Daarvan wil ze mooie spulletjes kopen voor haar kamer. Leuke lampjes, fotolijstjes en kussens, vertelt ze. Voor de overige 25 euro –en dat vonden we wel héél lief- wil ze graag een cadeaubon van de DA. Voor juf Ida wel te verstaan. Want daarmee kan ze zichzelf lekker verwennen. Hoe lief is dat? En omdat jij behalve aan jezelf ook aan anderen denkt ben je een heel terechte winnaar Carmen! Lekker shoppen bij de Hema! En voor degenen die niet gewonnen hebben: gewoon volgend jaar opnieuw proberen. Want de hartenactie gaat gewoon door!