Hartenactie de Krant vervult tal van bijzondere wensen

wensbriefje

RODEN – Het idee is even simpel als briljant. Laat kinderen een cadeau voor zichzelf én voor een goed doel kiezen. Janet Hovingh – moeder van de Krant- bedacht het ooit en nog steeds is de actie het onderwerp van gesprek tijdens de decembermaand.

Met dank aan de deelnemende ondernemers die allemaal een bedrag ‘in de pot’ stoppen, mogen kinderen voor zichzelf een cadeau ter waarde van 125 euro uitzoeken. Daarnaast mogen ze een goed doel noemen, waar de Krant vervolgens 250 euro aan doneert. Vooral die goede doelen leveren soms de meest bijzondere verhalen op. Trieste verhalen, mooie verhalen, lieve verhalen. Elders op deze pagina een aantal van die verhalen. Uit de oude doos.
Ook dit jaar staat de decembermaand weer geheel en al in het teken van de Hartenactie van de Krant. Aan de formule, want die is goed, wordt niets gewijzigd. Het is aan de kinderen, met een beetje hulp van de ouders uiteraard, om weer met originele goede doelen op de proppen te komen. Dat kunnen lokale, maar zeker ook de bekende goede doelen zijn. De Krant is vooral geïnteresseerd in het verhaal achter dit goede doel. Tekst en uitleg vergroot in elk geval de kans om gekozen te worden. Over dat kiezen gesproken: het liefst zou de deskundige jury alle wensen van de kinderen honoreren. Dat gaat echter niet. Dat zou wel heel kostbaar worden. De jury tracht in elk geval elk jaar weer de meest bijzondere inzendingen te belonen. Klim dus in de pen! Vertel je verhaal! De jury is er klaar voor. De winnende wensen krijgen een dag na de verjaardag van Sinterklaas bericht en komen uiteraard met hun verhaal in de Krant. Meedoen dus!