Hartenactie: nieuwe sportkleding, een nieuwe kamer en Violetta

image

RODEN – Vorige week kregen drie kinderen een leuk telefoontje. Zij waren namelijk de winnaar geworden van de Hartenactie van de Krant. Elisha zocht daarom vooral Violetta-spullen uit, Jesse kan zich verheugen op een ‘nieuwe’ kamer en Stijn heeft nieuwe sportspullen.

Stijn (9) heeft het downsyndroom. Hij is bovendien gek op voetbal. Vooral op de televisie ziet hij heel veel. En dus wilde hij voor zichzelf graag sportspullen. Voetbalschoenen ondermeer. Na het telefoontje wist hij al meteen wat hij wilde. ‘Hij heeft alles uitgezocht. Wist precies welke schoenen hij wilde en wat hij er dan nog bij kon kopen. Prachtig’, zegt vader Geert Jan. Stijn weet precies wat hij wil en dus volgt nog een foto waarin hij zijn nieuwe sportkleding en voetbalschoenen aanheeft. Omdat Stijn in de eerste periode van zijn leven veel tijd heeft doorgebracht in het UMCG, schonk hij 250 euro aan de kinderafdeling van dat ziekenhuis. Een prachtig gebaar.

Elisha (8) bracht vorige week een bezoek aan Bart Smit in Roden. Ze zocht er twee tassen vol speelgoed uit, vooral Violetta-speelgoed. ‘Leuk om zo te mogen winkelen’, lachte ze. In een mum van tijd was ze klaar. Ook zij wist al precies wat ze voor de beschikbare 125 euro aan wilde schaffen. Elisha had heel veel energie en tijd besteed aan de Hartenactie. De Krant kreeg een brief vol met stickers, tekst en informatie over de ‘Schoenendoosactie’, want naar dat goede doel gaat 250 euro namens Elisha. ‘Een leuke actie omdat het zo dicht bij de kinderen staat’, vertelde Elisha, ‘Zo leren we dat er ook heel veel kinderen zijn die het veel minder goed hebben als wij.’

Merijn besteedde het geld voor het goede doel aan zijn buurjongen, Jesse van 3. Jesse is eigenlijk z’n hele leven al erg ziek. Onlangs bleek dat hij ook nog erg astmatisch is. En dus moet zijn eigen slaapkamer aangepast worden. Verfrist en vernieuwd worden vooral, met nieuwe verf en een ander behangetje. Dat leek Merijn een prima doel. Binnenkort zal de slaapkamer aangepakt worden en kan Jesse hopelijk beter tot rust komen. Zelf gaat Merijn een (deel van) een Playstation aanschaffen.

image