Havezate Mensinge klaar voor Pasen

RODEN – Na een paar drukke maanden waarin het zomerprogramma is voorbereid, de kelder is gerestaureerd, onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd en alles is gepoetst en schoongemaakt, is Havezate Mensinge weer helemaal klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Op 1 april opent zij weer haar deuren voor het publiek en op 3 april begint de Paastentoonstelling ‘De gedekte tafel’. In deze tentoonstelling worden vrolijke paasdecoraties gecombineerd met prachtige serviezen. Net als voorgaande jaren zorgen de dames van Groei & Bloei, afdeling Noordenveld weer voor de aankleding van de kamers. Met hun bijzondere en fantasierijke decoraties brengen zij de havezate ook deze keer weer in een gezellige paassfeer. Daarnaast wordt in elke kamer de tafel gedekt met serviezen van Maastrichts aardewerk uit de privéverzameling van Marian Hankel. Zo staat er op de keukentafel een soepterrine met sleef van Regout uit 1884, in de salon – de deftigste kamer van het huis – het chique servies decor Faust uit 1929 van Société Céramique en in de bibliotheek is de tafel gedekt met het bijzondere theeservies Norma uit 1954 van Bellefroid. Voor liefhebbers van aardewerk is dit alvast een mooi voorproefje van de expositie Maastrichts aardewerk die vanaf 14 april in de havezate is te bezichtigen.
U kunt zich laten inspireren door de feestelijk gedekte tafels en sfeervolle paasdecoraties van vrijdag 3 t/m zondag 12 april in Havezate Mensinge, Mensingheweg 7 in Roden.
0peningstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. 1e en 2e paasdag 13.00 tot 16.30 uur. Entree: volwassenen € 5,00, kinderen van 7 t/m 12 jaar € 2,50.